اندازه‌گیری میزان دی‌اکسید کربن اقیانوس‌ها با استفاده از ربات زیردریایی

اندازه‌گیری میزان دی‌اکسید کربن اقیانوس‌ها با استفاده از ربات هدایت‌شونده

دانشمندان قصد دارند برای نخستین بار با استفاده از یک ربات هدایت‌شونده زیردریایی میزان دی‌اکسید کربن اقیانوس‌ها را اندازه‌گیری کنند.

این ربات که برای غواصی در عمق هزار متری و جست‌و‌جو در نقاط دور افتاده اقیانوس طراحی شده است، چندی پیش در خلیج آلاسکا مستقر شد تا درک عمیق‌تری از شیمی اقیانوس را در عصر تغییرات آب و هوایی ارائه دهد.

این تحقیق می‌تواند گام بزرگی در زمینه رصد گازهای گلخانه‌ای اقیانوس‌ها باشد.

دستگاه ویژه جمع‌آوری داده‌ها از زیر آب به منظور بررسی میزان اسیدی‌شدن اقیانوس‌ها

تا‌کنون، اندازه‌گیری غلظت دی‌اکسید کربن - که نشان‌دهنده میزان اسیدی شدن اقیانوس‌ها است - عمدتاً با کمک کشتی‌ها، شناورها، و لنگرهای متصل به کف اقیانوس انجام می‌شد.

اندرو مک‌دانل، اقیانوس‌شناس در دانشکده شیلات و علوم اقیانوسی دانشگاه آلاسکا، می‌گوید که اسیدی شدن اقیانوس‌ها «فرایندی است که طی آن انسان‌ها از طریق فعالیت‌های خود در رابطه با سوزاندن سوخت‌های فسیلی و تغییر کاربری زمین، دی‌اکسید کربن را در جو منتشر می‌کنند.»

دستگاه ویژه جمع‌آوری داده‌ها از زیر آب به منظور بررسی میزان اسیدی‌شدن اقیانوس‌ها

اما اقیانوس‌ها با جذب مقدار زیادی از این دی‌اکسید کربن، زمین و انسان را از خطرات بیشتر افزایش دما نجات می‌دهند.

اما کلادین هاوری، اقیانوس‌شناس مرکز تحقیقات بین‌المللی قطب شمال در این دانشگاه، می‌گوید که جذب این میزان دی‌اکسید کربن سبب ایجاد تغییرات گسترده ترکیب شیمیایی اقیانوس‌ها شده است.

افزایش میزان اسیدی بودن اقیانوس‌ها بر زندگی برخی از موجودات دریایی نیز تأثیر منفی گذاشته و باعث تغییر اکوسیستم دریاها شده است.