کاخ سفيد: هدف اصلی پرزيدنت اوباما از سفر به آسيا نشان دادن تعهد آمريکا به کشورهای منطقه است

پرزيدنت اوباما در يک سخنرانی عمده در توکيو خواستار همکاری بيشتر با چين شد اما تأکيد کرد که همه ملت ها ميبايست به حقوق بشر احترام بگذارند

رئيس جمهوری آمريکا در سفر آسيائی خود بامداد روز جمعه وارد توکيو شد و در يک سخنرانی عمده در توکيو خواستار همکاری بيشتر با چين و مشارکت بيشتر در آسيا شد اما تأکيد کرد که همه ملت ها ميبايست به حقوق بشر احترام بگذارند.

پرزيدنت اوباما در اين سفر از چهار کشور ژاپن، چين، کره جنوبی و سنگاپور ديدار ميکند. رئيس جمهوری همچنين در نشست سالانه سازمان همکاری اقتصادی آسيا – حوزه اقيانوس آرام ، آيپک، در سنگاپور نيز شرکت خواهد کرد.

توکيو نخستين محلی است که رئيس جمهوری در سفر نُه روزه خود به آسيا از آن ديدار ميکند. پرزيدنت اوباما در سفر خود به توکيو در نشست مشترک آمريکا و ژاپن، به مسائل اقتصادی و امنيتی ميپردازد. مهمترين موضوع مورد بحث دو رهبر افزايش قدرت اقتصادی چين است که در جهت بدست آوردن دومين قدرت اقتصادی جهان گام برميدارد، مقامی که اکنون به ژاپن تعلق دارد.

پرزيدنت اوباما کمی پس از ورود خود به توکيو در يک کنفرانس خبری مشترک با نخست وزير ژاپن شرکت کرد و گفت من سفر خود را از توکيو آغاز کردم زيرا روابط ايالات متحده با ژاپن بر پايه و اساس امنيت و رفاه اجتماعی، نه تنها برای اين دو کشور بلکه برای تمام منطقه آسيا – اقيانوس آرام است.

پرزيدنت اوباما اضافه کرد که ما پنجاهمين سال اين پيمان را در حالی برگزار ميکنيم که آن پيمان در شروع بر پايه ارزش ها و منافع مشترک ما پايه ريزی شده است.

يکی از مسائل مهم ديگر مورد مذاکره در توکيو با «يوکيو هاتوياما» نخست وزير جديد ژاپن مسئله پايگاه نظامی آمريکا در آن کشور است. اين پايگاه که حدود ٥٠ سال است در جزيره «اُکيناوا» قرار دارد، ٤٧ هزار نيروی نظامی آمريکا را در بر ميگيرد.

حضور نيروهای آمريکائی در ژاپن با توجه به قرارداد دو جانبه ای است که آمريکا را به همکاری نزديک با ژاپن در جهت تاًمين امنيت آن کشور در آبها، در برابر موشک های دوربرد و همچنين برای امنيت ارتباطاتی، متعهد ميکند.

پرزيدنت اوباما پس از توکيو به سنگاپور ميرود تا در نشست سالانه سازمان همکاری اقتصادی آسيا – حوزه اقيانوس آرام، آيپک، شرکت کند.

رئيس جمهوری سپس در ادامه سفر خود به پکن ميرود. اين نخستين باری است که پرزيدنت اوباما به چين سفر ميکند. در پکن مسائل مهمی از جمله گفتگو درباره تغييرات آب وهوائی و همچنين عدم تعادل روابط اقتصادی در دستور مذاکره است.

بسياری از کشورهای آسيائی حضور مجدد آمريکا را در منطقه در جهت موازنه قدرت چين بشمار ميآورند.

سفر رئيس جمهوری آمريکا به کره جنوبی که متمرکز بر مسئله عاری شدن شبه جزيره کره از سلاح های اتمی است، هنگامی صورت ميگيرد که يک برخورد دريائی باز هم کره شمالی و کره جنوبی را در برابر هم قرار داده است.