اوباما یک قاضی میانه‌رو را به عنوان گزینه جدید عضویت در دیوانعالی آمریکا معرفی کرد

آقای اوباما قاضی مریک گارلاند را به عنوان گزینه عضویت در دیوانعالی آمریکا معرفی کرد.

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، مریک گارلند قاضی میانه‌رو با دو دهه سابقه قضاوت را به عنوان جانشین قاضی اسکالیا در دیوان عالی آمریکا معرفی کرد. باراک اوباما گفت قاضی گارلند با توجه به سابقه ای که دارد، از احترام هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه برخوردار است.

باراک اوباما گفت در هفت سال گذشته بارها با جمهوریخواهان و دموکرات ها درباره دیوان عالی صحبت کرده است و هر دو طرف بارها نام مریک گارلند را بر زبان رانده بودند. آقای اوباما گفت که کار انتخاب قاضی را جدی می گیرد و جدی نیز گرفت.

رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به مخالفت های جمهوریخواهان گفت درک می کند که اکنون فصل انتخابات است.

پس از باراک اوباما، قاضی گارلند در سخنانی با اشاره به سابقه خود در سرپرستی تحقیقات مربوط به پرونده بمب گذاری سال ۱۹۹۵ در اوکلاهما گفت مردم باید اطمینان داشته باشند که آراء قضایی تنها بر اساس قانون صادر می شود.

قاضی گارلند گفت باعث افتخار او است که باراک اوباما وی را برای حضور در دیوان عالی آمریکا نامزد کرده است.

دیوان عالی آمریکا ۹ کرسی قضاوت دارد و با مرگ قاضی اسکالیا که نظراتش بیشتر به محافظه کاران نزدیک بود، یک کرسی دیوان خالی شد.

قاضی گارلند ۶۳ ساله، به نوشته نشریات آمریکایی از حمایت دو حزب دموکرات و جمهوریخواه برخوردار است. او دارای نزدیک به دو دهه سابقه قضایی است و در حال حاضر قاضی دادگاه تجدیدنظر فدرال در شهر واشنگتن دی.سی است.

قاضی گارلند از دانشگاه هاروارد فارغ التحصیل شده است.

پیش از این جمهوریخواهان کنگره گفته بودند که کار معرفی قاضی جایگزین قاضی اسکالیا را رئیس جمهوری بعدی آمریکا باید انجام دهد. اما باراک اوباما تاکید کرده بود که طبق قانون اساسی آمریکا، این وظیفه او است که قاضی جایگزین را معرفی کند.

در همین حال یک سخنگوی پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت که آقای رایان، گزینه باراک اوباما را قبول نخواهد کرد.

کنگره آمریکا می تواند پیشنهاد رئیس جمهوری آمریکا را رد کند.

از مهمترین قوانینی که قبلا در دیوان عالی آمریکا به تائید رسید، ازدواج همجسنگرایان، و قانون بیمه سلامتی موسوم به اوباماکر در ماه ژوئن گذشته بود؛ موضوعاتی که جمهوریخواهان با آن مخالف بودند اما دیوان عالی آمریکا به نفع آنها رای نداد.