پرزیدنت اوباما در راه دومین دوره ریاست جمهوری آمریکا

پرزیدنت اوباما در راه دومین دوره ریاست جمهوری آمریکا

پرزیدنت اوباما در حالی در راه دومین دوره ریاست جمهوری آمریکا گام بر می دارد که در صد بیکاری در آمریکا بیش از ٩ درصد و کسری بودجه فدرال بالغ بر یک تریلیون و ٣٠٠ میلیارد دلار شده است، دو مشکل عمده ای که با وجود تلاش در جنگ و مبارزه علیه تروریسم، بطور افزایشی ریاست جمهوری اوباما را مشخص کرده و بی شک بر انتخاب دوباره اش تاًثیر خواهد گزارد.

با این همه، روزنامه نیویورک تایمز می نویسد که همکاران پرزیدنت اوباما می گویند وی قرار است دفتر امور سیاسی را در کاخ سفید تعطیل کرده و آن را برای آمادگی ستاد انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا در دور دوم، بازسازی سازمانی کند.

پرزیدنت اوباما ستاد انتخاباتی خود را نه در واشنگتن بلکه در خارج از پایتخت و در شهر شیکاگو افتتاح خواهد کرد و قائم مقام فعلی مدیر کل کابینه اوباما، ریاست ستاد انتخاباتی اش را بر عهده خواهد گرفت.

علاوه بر آن، پرزیدنت اوباما کارمندان ارشد کاخ سفید را نیز به شهر خود شیکاگو می فرستد تا در شکل گیری ستاد انتخاباتی، وی را کمک کنند. گفته می شود تشکیل مرکز ستاد انتخاباتی پرزیدنت اوباما در شیکاگو برای پیشگیری از گرفتاری های ارتباطاتی و دوباره کاری هاست.

قرار است پرزیدنت اوباما در اوایل بهار مدارک لازم را جهت اعلام کاندیدائی خود برای ریاست جمهوری آمریکا در سال ٢٠١٢ میلادی، به کمیسیون فدرال انتخابات آمریکا ارائه کند.

تسلیم مدارک آمادگی برای شروع فعالیت های انتخاباتی به وی امکان خواهد داد که گروه لازم را برای هدایت ستاد انتخاباتی اش انتخاب و استخدام کند. گروهی که وظیفه شان آن خواهد بود که وی را برای رسیدن به دوره دوم ریاست جمهوری آمریکا آماده کنند.

مهم تر از آن پرزیدنت اوباما می تواند همزمان، شروع به جمع آوری کمک های مالی انتخاباتی کند و هر چند که انتظار نمی رود وی بلافاصله تلاش های انتخاباتی اش را بطور روزانه شروع کند، اما می تواند رهبری ستاد انتخاباتی را تعیین کند.

یکی از کسانی که در نخستین دور فعالیت های انتخاباتی باراک اوباما نیز فعالیت داشته است، می گوید

" این ستاد انتخاباتی ای خواهد بود که اعضای آن ریشه در جامعه خواهند داشت".

هر چند که چگونگی تلاش های پرزیدنت اوباما در سال گذشته ، هنگام فعالیت های انتخابات میان دوره ای آمریکا خود نشان روشنی از تصمیم وی برای هموار کردن دور دوم ریاست جمهوری آمریکا بود؛ با این همه از چند هفته پیش این مسئله آشکارتر شده و سرانجام روز پنجشنبه – سی اُم دی ماه – برای نخستین بار کاخ سفید تاًیید کرد که فصل جدیدی در ریاست جمهوری پرزیدنت اوباما باز شده و وی پس از این ٢ نقش را همزمان بر عهده خواهد گرفت، نقش کاندیدای ریاست جمهوری برای دوره دوم و نقش رئیس جمهوری برای باقی مانده دور اول ریاست جمهوری.

مقامات نزدیک به رئیس جمهوری آمریکا می گویند تلاش های لازم برای جمع آوری کمک های مالی انتخاباتی و سازمان دهی عامه مردم در چهارچوب فعالیت های انتخاباتی در راه است و بزودی پس از تشکیل پرونده مربوطه در کمیسیون فدرال انتخابات، رسماً شروع خواهد شد.

در آمریکا کمک مالی افراد حقیقی و حقوقی به نامزدهای انتخاباتی در رده های محلی، ایالتی و فدرال در چهارچوب قوانین و مقررات خاصی کاملاً مجاز است اما کمیسیون فدرال انتخابات بر چگونگی انجام آن نظارت می کند.

هر چند که پرزیدنت اوباما در نیمه دور اول ریاست جمهوری اش تمام امکانات دولت را بکار گرفت تا اقتصاد کشور را شکل دهد، کاری که در ٧٥ سال گذشته رؤسای جمهوری آمریکا تا به این حد آن را استفاده نکرده بودند.

با این همه، پیتر بیکر یکی از خبرنگاران عضو هئیت مطبوعاتی کاخ سفید در مقاله بیست و نهم دی ماه خود که در شماره روز یکشنبه سوم بهمن ماه مجله نیویورک تایمز منتشر خواهد شد؛ می نویسد با توجه به این که هنوز در صد بیکاری همچنان بالاست و کسری بودجه فدرال نیز بالا تر رفته است، این باید به آن معنا باشد که بسته تشویق های اقتصادی کارائی نداشته و پول ها تلف شده است.

در نتیجه پاسخ، دولت کوچک تر، مقررات کمتر و مالیات پائین تر خواهد بود و چالش اوباما می تواند حتی از کم کردن در صد بیکاری و پیروزی در انتخابات دور دوم نیز بنیادی تر باشد، پرزیدنت اوباما می خواهد ثابت کند که تئوری اقتصاد آزاد می تواند در قرن بیست و یکم پذیرفته شود.