اجرای یک نمایش موزیکال درباره پرزیدنت باراک اوباما در شهر برلین

اجرای یک نمایش موزیکال درباره پرزیدنت باراک اوباما در شهر برلین

نمایشنامه موزیکالی با الهام از کمپین «ما می توانیم» و فعالیت های انتخاباتی باراک اوباما برای رسیدن به مقام ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا درآخر این هفته در شهر برلین در آلمان به روی صحنه خواهد رفت. این نمایش شامل ترانه های مختلف از جمله ترانه عاشقانه ای است که بازیگر نقش پرزیدنت اوباما برای همسرش میشل اوباما می خواند و نیز ترانه دو صدایی که با بازیگر نقش هیلاری کلینتون اجرا می شود.

در این نمایشنامه موزیکال حتی «سناتور جان مک کین» و «سارا پیلین» هم نقش هایی را ایفا می کنند و بازیگرانی که نقش این دو را بازی می کنند نیز آوازهایی را اجرا می کنند. درمجموع ٣٠ خواننده، رقصنده و بازیگر در این نمایش موزیکال که «امید – داستان موزیکال اوباما» نام دارد نقش آفرینی خواهند کرد. این نمایش هم چنین در تالار کنسرت «جاهرهاندرتال» شهر فرانکفورت به دو زبان انگلیسی و آلمانی اجرا خواهد شد.

بسیاری از کلام های ترانه هایی که در این نمایش اجرا می شوند از سخنرانی ها ی سیاسی باراک اوباما در طول کمپین سال ٢٠٠٨ گرفته شده است.

اجرای اولین نمایش تئاتر موزیکال اوباما درآلمان بی مناسبت نیست چرا که آقای اوباما هنوزهم پس از یک سال که از آغاز ریاست جمهوری او می گذرد از محبوبیت کم نظیری در این کشور برخورداراست. اوباما یک سخنور ماهر و نخستین رئیس جمهوری سیاهپوست آمریکا به شمار می رود که در یکی از سخنرانی های خود در سال ٢٠٠٨ در قلب برلین سخنان ارزنده ای درباره جهان، ایالات متحده و جایگاه این کشوردر آن ایراد کرد.

روز چهارشنبه هنوز آخرین تمرین ها برای نمایش «امید» در یکی از تئاترهای کوچک یک منطقه صنعتی در جنوب غربی شهر «کارلزروه» جریان دارد. جیمی ویلسون بازیگر نقش باراک اوباما در یک گفتگوی تلفنی به خبرنگار آسوشیتد پرس می گوید: «ما روزی ١٢ساعت تمرین می کنیم. پس از گشایش نمایش از همان شب اول می فهمیم که عکس العمل ها به این نمایش چه بوده است و سپس این نمایش را در یک تور جهانی در کشورهای مختلف جهان به اجرا خواهیم گذاشت.»

جیمی ویلسون بازیگر آمریکایی پیش از این در موزیکالی درباره مایکل جکسون به نام «سیسترلا» بازی کرده است. رندال هیچینس، نویسنده نمایش موزیکال «امید» می گوید: «من در دوران کمپین ریاست جمهوری اوباما به شدت تحت تاثیرشخصیت او قرار گرفتم. حال وهوای این کمپین و احساساتی که مردم به خرج می دادند همه و همه برای من بسیار برانگیزنده بود. این مردم با امید به تغییرات اساسی و آینده ای بهتر با یکدیگر هم صدا شده بودند و همه در این احساسات شریک بودند.»

هیچینس در ابتدای کار تصمیم داشت تا یک تک آهنگی به نام «ما می توانیم»Yes We Can را به افتخار پیروزی باراک اوباما بسازد اما خیلی زود متوجه شد که این داستان جای گسترش دارد و در نهایت با کمک تهیه کننده ایتالیایی – آلمانی نمایش، روبرتو امانوئل، آن را تبدیل به یک نمایش کامل موزیکال با رقص و ترانه های مختلف «پاپ»، «هیپ هاپ»، «راک» و «گاسپل» کرد.

داستان نمایش در شیکاگو، شهر محل زندگی اوباما اتفاق می افتد و زندگی مردمی را که در یک ساختمان مسکونی در همسایگی یکدیگر زندگی می کنند نشان می دهد که چگونه تحت تاثیر پیام های امید، تغییرات، و رسیدن به آینده بهتری که باراک اوباما نوید می دهد قرار می گیرند.

جیمی ویلسون می گوید: «داستان نمایش در زمانی اتفاق می افتد که باراک اوباما به عنوان یک کارمند ساده در شیکاگو به خدمات دولتی اشتغال داشت. اغلب بازیگران این نمایشنامه آمریکایی هستند و چند بازیگر آلمانی نیز در آن شرکت دارند. در بخشی از نمایش حتی تماشاگران هم با ضرب گرفتن روی طبل های کوچکی که در کنار صندلی هایشان قرار گرفته در اجرای آن شریک خواهند بود.

در طول یک سال گذشته، دو تئاتر موزیکال دیگر نیز با موضوع باراک اوباما اجرا شده است. یکی به نام «اوباما در فکر من» که در لندن اجرا شد و دیگری نمایشی به نام «موزیکال اوباما» که در نایروبی به اجرا درآمد.