مالکان یک برج در نیویورک موازین تحریم ایران را نقض کرده اند

براساس حکم یک دادگاه فدرال آمریکا، مالکان آسمانخراشی در نیویورک به دلیل مبادله بازرگانی با ایران موازین تحریم ایران را نقض کرده اند
یک قاضی دادگاه فدرال ایالات متحده می گوید مالکان یک آسمانخراش در شهر نیویورک به دلیل انجام مبادلات بازرگانی با ایران قوانین آمریکا در مورد تحریم های جمهوری اسلامی را نقض کرده اند.

خبرگزاری رویترز گزارش می دهد احتمال دارد بر اساس این حکم که روز چهارشنیه (١١ سپتامبر) صادر شد، دولت ایالات متحده آسمان خراش شماره ٦٥٠ واقع در خیابان پنجم شهر نیویورک را توقیف کند.

این آسمان خراش ساختمانی ٣٦ طبقه ای است که نبش خیابان ٥٢ غربی و خیابان پنجم نیویورک، در چند قدمی مرکز راکفلر و کلیسای سنت پاتریک، واقع شده است.

حکم دادگاه فدرال چند روز پیش از برگزاری دو دادگاه همزمان در دیوان فدرال نیویورک صادر شد که طی آن وزارت دادگستری آمریکا و شاکیان خصوصی درصدد بودند تا اداره این آسمانخراش را به دست بگیرند.

براساس پرونده شکایت دولت ایالات متحده این ساختمان در دهه ١٩٧٠ توسط بنیادی ساخته شد که شاه ایران تاسیس کرده بود. در نهایت پس از انقلاب اسلامی در ایران «بنیاد علوی» جانشین این بنیاد شد.

در پرونده شکایت دولت ایالات متحده آمده است بنیاد علوی و بانک ملی در سال ١٩٨٩ با استفاده از شرکت های واسطه، مشارکت بانک ملی را در مالکیت این ساختمان مخفی کردند.

کاترین فورست، قاضی محلی شهر نیویورک که این ساختمان در حوزه کاری وی است، روز چهارشنبه طی تماسی با وکلای مدافع متهمان این پرونده گفت: «من از پیامدهای صدور این حکم خبر دارم».

خانم فورست می گوید در پی مطالعه این پرونده دریافته است که «بنیاد علوی» که اکثریت مالکیت این ساختمان را به عهده دارد و دو مالک دیگر این ساختمان که سهم کمتری داشته اند، در واقع نمایندگان بانک ملی ایران بوده اند و همین امر نقض موازین تحریم ها و نیز نقض قانون مبارزه با پولشویی ایالات متحده علیه ایران است.

این ساختمان از سال ١٩٩٩ تا سال ٢٠٠٧ نزدیک به ٣٩ میلیون دلار از محل اجاره کسب درآمد کرده است.

وکلای «بنیاد علوی» در اسناد دادگاه ادعا کرده اند که این ساختمان از سال ١٩٩٥ تاکنون که تحریم ها علیه ایران اعمال شده اند، تحت اداره ایران نبوده است.

«بنیاد علوی» یک سازمان غیرانتفاعی است که فرهنگ اسلامی و زبان فارسی را ترویج می کند. این بنیاد در سال ٢٠١٢ بیش از ١ و نیم میلیون دلار به مدرسه مذهبی هارتفورد، دانشگاه هاروارد و «موسسه تحقیق و توسعه زنان مسلمان» کمک مالی اهدا کرده است.

مالکان این ساختمان شاکیانی خصوصی نیز دارند که خواهان توقیف دارایی های آنها به سبب نقض تحریم های ایران هستند.