اعتراض کادر درمان در ۳ شهر: وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه

از تجمع اعتراضی پرستاران در یزد

خانه پرستار و کانال تلگرامی شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران از برگزاری تجمع های اعتراضی پرستاران دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان های دولتی در یزد و فسا و نیز پرسنل فوریت های پزشکی در مشهد در روز شنبه ۱۲ آبان خبر دادند.

این تجمع ها در ادامه اعتراضات پرستاران در مناطق مختلف ایران به تحقق نیافتن مطالبات شان از سوی مقامات جمهوری اسلامی برگزار شدند.

بر اساس فیلم های منتشر شده در شبکه های اجتماعی این دو تشکل صنفی، پرستاران معترض در بزد شعار می دادند: «فکر نکنید امروزه وعده ما هر روزه.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع اعتراضی پرستاران در یزد: «فکر نکنید امروزه، وعده ما هرروزه»

و در تجمع اعتراضی پرسنل اورژانس ۱۱۵ مشهد در ساختمان قریشی دانشگاه علوم پزشکی نیز شعار داده شد: «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه.»

پیش از این گزارش ها حاکی از آن بود که شورای نمایندگان پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا روز ۱۷ آبان، روز پرستار، به دولت برای رسیدگی به مطالبات جامعه پرستارای ایران مهلت داده اند.

آنها اعلام کرده اند که در هیچ یک از مراسم دولتی برای برگزاری این روز شرکت نخواهند کرد.

در همین حال، رسانه‌ها از تداوم کمبود پرستار در شبکه درمان ایران و تشدید روند مهاجرت پرستاران خبر می‌دهند.

در این ارتباط، احمد نجاتیان، رئیس‌کل سازمان نظام‌ پرستاری جمهوری اسلامی، با استناد به آمارهای وزارت بهداشت، به خبرگزاری تسنیم گفت: «تنها طی یک سال ۱۵۰۰ پرستارِ استخدام‌شده، ترک خدمت کرده‌ و حدود ۵۰۰ تن نیز مهاجرت کرده‌اند.»

او این تعداد را مترادف با خروج سالانه دوبرابر پرستاران بیمارستان امام خمینی تهران دانست و اشاره کرد: اخیراً در تهران فراخوانی برای جذب پرستاران برگزار شد اما بسیاری از صندلی‌های آن خالی ماند.

همچنین ببینید: سازمان نظام پرستاری خواستار افزایش واقعی ارزش ریالی خدمات پرستاران شد

رئیس‌کل سازمان نظام‌ پرستاری جمهوری اسلامی در توضیح دلایل این وضعیت گفت که «حرفه پرستاری جذابیت برای پرستاران به لحاظ سختی کار و درآمد ندارد و هزینه رهن و اجاره منازل در تهران به حدی بالاست که درآمد پرستاران کفاف این هزینه‌ها را نمی‌دهد.»

یک مقام وزارت بهداشت نیز ضمن تایید این موارد گفته است که حقوق پرستاران متناسب با سختی‌کار آنان نیست و این مساله باعث شده با مهاجرات پرستاران و کمبود نیروی پرستاری در کشور مواجه شویم.

مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایه‌های انسانی وزارت بهداشت به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته که متوسط اضافه‌کار پرستاران کمتر از ۳۰ هزار تومان برای هر ساعت است که این موضوع و مشکلات دیگر ما را با مهاجرت گسترده نیروی پرستار مواجه کرده چرا که بسیاری از کشور‌های دنیا شرایط مالی مناسبی را برای حضور پرستاران فراهم می‌کنند.

عباس‌ عباس‌زاده تاکید کرد در خدمات بالینی با چالش‌های بسیاری مواجه هستیم که به مردم آسیب وارد می‌کند.

به گفته او، بسیاری از کشورهای دنیا به پرستار نیاز دارند و شرایط مالی مناسبی را برای حضور پرستاران فراهم می‌کنند، به همین دلیل با مهاجرت گسترده نیروی پرستار مواجه هستیم.

در همین ارتباط، دبیرکل خانه پرستار ایران روز ششم آبان از خانه نشین بودن ۵۰ هزار پرستار خبر داده و گفته بود: «تا زیرساخت‌ها را درست نکنیم، استخدام مثل آبی است که در آبکش ریخته می‌شود.»

محمد شریفی مقدم به روزنامه شرق گفته بود که در حال حاضر پرستاران مهاجرت یا ترک شغل می‌کنند و به مشاغل دیگر می‌روند.

تشدید مشکلات و معضلات پرستاران در مرداد سال جاری منجر به شکل‌گیری یک دوره اعتصاب سراسری پیوسته و دنباله‌دار شد که در آن صدها پرستار و کادر درمانی بیمارستان‌های دولتی با تاکید بر تحقق مطالبات صنفی و معیشتی خود اعتراضات و اعتصابات خود را دست کم در ۱۶ استان ایران آغاز و تا شهریور ماه ادامه دادند.

تداوم اعتصابات پرستاران منجر به برخورد امنیتی و بازداشت شماری از پرستاران شد که در واکنش به این اقدام وزارت امور خارجه آمریکا و شورای بین‌المللی پرستاری (آی.سی.اِن) هشتم شهریور ماه از «بازداشت و محکومیت ناعادلانه» پرستاران معترض در ایران ابراز نگرانی کردند.

در همان زمان، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که این وزارتخانه اعتراضات پرستاران و کادر خدمات درمانی در ایران را از نزدیک زیر نظر دارد و از گزارش‌های مربوط به بازداشت و محکومیت «ناعادلانه» بسیاری از معترضان در این اعتراضات مسالمت‌آمیز ابراز نگرانی کرد.