روزنامه «دنیای اقتصاد» در گزارشی با عنوان «پرستاران بین زمین و آسمان» به نقل از محمد شریفیمقدم، دبیرکل خانه پرستار، نوشت که وزارت بهداشت به حقوق واقعی پرستاران بیتوجهی میکند و وزیر جدید بهداشت هم تاکنون هیچ اقدام مفیدی انجام نداده است.
دنیای اقتصاد در گزارش روز پنجشنبه ۱۹ مهر خود نوشت: نزدیک به ۱۷ سال است که هیچکس صدای پرستاران را نشنیده و با وجود پرداخت بخش زیادی از مطالبات آنها، مشخص نیست که شرایط در جامعه پرستاری چگونه است.
این روزنامه چاپ تهران اشاره کرد: مشخص نیست آیا از آمار مهاجرت سالانه ۲ هزار پرستار کم میشود؟ آیا ۵۰ هزار پرستار فارغالتحصیل سالانه به جامعه پرستاری ایران میپیوندند؟ و آیا پرستارانی که در اسنپ کار میکنند، حاضرند دوباره به بیمارستانها برگردند؟
تاکید این روزنامه بر این پرسشها به این دلیل است که مشکلات پرستاران تنها به معوقات ختم نمیشود و در همین راستا یکی از فعالان پرستاری به «دنیای اقتصاد» گفته است: «هنوز معلوم نیست؛ کمیته پرستاری که در مجلس قرار بود تشکیل شود به کجا رسیده و در حال حاضر کدام یک از مطالبات پیگیری شده است.»
محمد شریفیمقدم، دبیرکل خانه پرستار، نیز به این روزنامه گفت: «بخشی از پرداختیهایی که تاکنون صورت گرفته مربوط به معوقههای اضافه کاری اجباری بوده است» و همچنین تاکید کرد که این اضافهکاری اجباری خلاف میل پرستاران بوده است.
همچنین ببینید: استعفای بیش از هزار و پانصد پرستار در یک سالاو اضافه کرد: آنها ۸۰ ساعت کار کردند برای یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و همین مبلغ ناچیز هم چندین ماه است پرداخت نشده بود.
به گفته آقای شریفی مقدم، یکی از مطالبات اصلی پرستاران اجرای کامل خدمات پرستاری است که در سال ۱۳۸۶ به تصویب مجلس رسیده است.
دبیرکل خانه پرستار همچنین تاکید کرد برای رسیدگی به یک بیمار پنج، شش تن از پرستار تا سرپرستار درگیر هستند و افزود که دستمزد همه آنان برای هر مریض ۲۷۰ هزار تومان است که ۱۴ درصد آن هم در اختیار رئیس بیمارستان قرار میگیرد.
او افزود: در شرایط فعلی جامعه پرستاری در ایران، خیلیها در کنکور پرستاری شرکت میکنند تا آماده برای مهاجرت شوند و خیلی از پرستاران تغییر شغل میدهند و در اسنپ کار میکنند و ۵۰ هزار نفر فارغالتحصیل شدند، اما استخدام نمیشوند.
جواد توکلی، عضو شورای مرکزی خانه پرستار و عضو هیئت مدیره نظام پرستاری مشهد، نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: وزارت بهداشت همچنان بر سر آن است که حرف پرستاران را نشنود یا نفهمد.
آقای توکلی افزود: «پرستاران میگویند مشکل ما رفع موانع خدمتی است، فرمول محاسبه ی اضافه کار و تعرفه و خاص باید تغییر کند، وزارت بهداشت مدام میگوید در حال پرداخت معوقات اضافه کاری ( ساعت ۲۰ هزار تومان ) و تعرفه (چندر غازی) هستیم.»
پرستاران در ماههای اخیر در اعتراض به به اجرا نشدن قانون تعرفهگذاری، اضافهکار اجباری و دستمزدهای ناچیز دست به اعتصابات و اعتراضات صنفی سراسری زدند که با حمایتهای گسترده تشکلهای صنفی مواجه شد.