پس از اعلام آمادگی اسرائیل برای رفع خطر هستهای جمهوری اسلامی، تیم انتقالی دولت دونالد ترامپ، هم گفت سرگرم بررسی گزینههای مختلف از جمله «حمله هوایی پیشگیرانه»، است. صدای آمریکا در برنامه شبانگاهی به بررسی این موضوع پرداخت.
حسین آقایی پژوهشگر روابط بینالملل و امور استراتژیک در برنامه تحلیلی شبانگاهی روز جمعه ۲۳ آذر صدای آمریکا گفت: «جمهوری اسلامی راههای زیادی ندارد و همه گزینههای پیش رویش بد و بدتر هستند.»
او با بیان اینکه جمهوری اسلامی اکنون عمده بازدارندگی خود را از دست داده است افزود: «بعد از ۷ اکتبر، نظم نوینی در خاورمیانه در حال شکلگیری است که به ضرر جمهوری اسلامی است.
ترامپ نیز از حالا فشار حداکثری بر حاکمان ایران را از نظر ادراکی و روانی آغاز کرده و میخواهد آخرین شانس حکومت برای احیای بازدارندگی یعنی ساخت بمب اتم را از جمهوری اسلامی بگیرد.»
این پژوهشگر روابط بینالملل همچنین تاکید کرد: «با ادامه وضع موجود جمهوری اسلامی احتمالا با یکی از گزینههای، فروپاشی از درون، حمله خارجی یا اعتراضات مردمی روبرو خواهد شد، مگر آنکه جام زهر را بنوشد و امتیازهای حداکثری بدهد و قید برنامه اتمی خود را بزند.
رضا طالبی روزنامهنگار نیز در این برنامه با اشاره به رویکرد تازه دونالد ترامپ در قبال جمهوری اسلامی گفت: «جمهوری اسلامی در دوره قبلی ترامپ نسبت به امروز محدودتر بود اما ضعیفتر نبود ولی امروز در وضعیت بسیار ضعیفی قرار دارد و ترامپ به درخواستهای جمهوری اسلامی برای مذاکره اهمیتی نخواهد داد.»
او افزود جمهوری اسلامی هم اروپا و هم آمریکا را از دست داده و در مراوده با روسها نیز دچار تردید شده و اکنون به انزوای کامل رسیده است و از این پس هم از سمت اروپا و هم از سمت ایالات متحده با فشارهای بیشتری روبرو خواهد شد.
روزنامه والاستریت ژورنال روز جمعه ٢٣ آذر گزارش داد تیم انتقالی دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، سرگرم بررسی گزینههای مختلف برای جلوگیری از دسترسی حکومت ایران به جنگافزار هستهای، از جمله گزینه «حمله هوایی پیشگیرانه»، است.