بیست و یکم نوامبر، روز جهانی تلویزیون است. در دسامبر سال ۱۹۹۶، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ۲۱ نوامبر را روز جهان تلویزیون اعلام کرد؛ و اولین گردهمایی جهانی تلویزیون در همان سال (۱۹۹۶) تشکیل یافت.
تلویزیون، یک وسیله ارتباطی برای پخش و دریافت تصاویر متحرک و صدا از مسافتی دور توصیف می شود.
واژه تلویزیون از کلمه یونانی «تله» به معنای «دور» و کلمه لاتین «ویزیو» به معنای «دید» ریشه گرفته است.
اولین دستگاه تلویزیون گفته می شود که در اواخر قرن نوزده میلادی، توسط «جان لوگی برد» مهندس و دانشمند اسکاتلندی اختراع شده، هرچند دانشمندان دیگر نیز در توسعه و تکمیل تلویزیون دست داشته اند.
دستگاه تلویزیون از اواخر سالهای ۱۹۲۰ میلادی برای خرید عموم در بازار موجود بود و اکنون در بیشتر خانه ها، ادارات، و مراکز آموزشی و عمومی حضوری ثابت دارد.
تلویزیون وسیله ای است برای تبلیغات، سرگرمی ها، تبادل خبر، و آموزش. از سالهای ۱۹۵۰ میلادی به بعد از تلویزیون به عنوان وسیله ای برای شکل دادن به افکار عمومی استفاده شده است.
در سال ۱۹۵۴ «دنیای شگفت انگیز رنگها» از شرکت والت دیسنی اولین برنامه تلویزیونی خانوادگی اش را آغاز کرد، برنامه ای تشکیل یافته از شخصیت های نمادین کارتونی، فیلم های درام، و مستند.
در سال ۱۹۶۰ برای اولین بار مناظره ریاست جمهوری آمریکا از تلویزیون پخش شد؛ بین ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهوری حزب جمهوریخواه و جان اف کندی سناتور ناشناس ایالت ماساچوست، که انتخابات ریاست جمهوری را برای همیشه دگرگون ساخت. برای اولین بار مردم می توانستند کاندیداهای ریاست جمهوری را از طریق تلویزیون ببینند و عقاید و افکارشان را بشنوند.
و وقتی از تاریخ تلویزیون صحبت می شود نباید فرود بر ماه نیل آرمسترانگ فضانورد آمریکایی همراه با مایکل کالینز، و اد آلدرین، طی مأموریت آپولوی ۱۱ در سال ۱۹۶۹ میلادی را از قلم انداخت. رویدادی که تا به امروز برای خیلی ها به یاد ماندنی ترین لحظه زندگی اشان بوده.
روز جهانی تلویزیون برای تقدیر و بزرگداشت از این لحظه های به یاد ماندنی که بدون تلویزیون راه یافتن آنها به منازل مردم امکان پذیر نبود ثبت شده.
به دور از شوهای «ریلیتی» پوچ و جلف که از هیچ نظر ارزشی ندارند، تلویزیون و رسانه ها از خیلی جهات نقش مهمی در جامعه و در زندگی مردم داشته اند (بازی کرده اند.)
هر چند که با توسعه اینترنت و توسعه تلفن های هوشمند، به ویژه در آمریکا، بسیاری از جوانان به تماشای شبکه های تلویزیونی تمایل کمتری نشان می دهند و بیشتر از اینترنت برای دریافت اطلاعات استفاده می کنند.