امسال، ۱۷ نوامبر، روز جهانی سرطان لوزالمعده است. مردم در این روز برای آگاه سازی عموم از این بیماری کشنده، که درصد مرگ و میر مبتلایان آن حتی بالاتر از سرطان سینه است، رنگ بنفش به تن می کنند. حتی در خیلی از شهرها، بناها با نور بنفش ملون شده اند.
عواملی که یک فرد را بیشتر در خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده قرار میدهد: تاریخچه خانوادگی، رژیم غذایی نامناسب، التهاب لوزالمعده، مصرف سیگار، و چاقی زیاد از حد است. از دیگر عوامل اصلی ابتلا به سرطان لوزالمعهد مصرف زیاد گوشت قرمز و گوشت فراروری شده نظیر سوسیس و کالباس ذکر شده است.
شواهد و مطالعات نشان میدهد که درصد مبتلایان به سرطان لوزالمعده در سنین زیر از ۴۰ سال خیلی کم و نادر است و این بیماری در افراد مسن بیشتر رخ می دهد.
از علائم این سرطان: دل درد، از دست دادن اشتها، یرقان (زردی)، کم کردن وزن، حالت تهوع، تغییر در مدفوع، و شروع ناگهانی دیابت است. البته این علائم در مورد خیلی از بیماری ها صدق می کند.
برای پیشگیری از سرطان لوزالمعده، جامعه سرطان آمریکا، علاوه بر تأکید شدید بر ترک سیگار، توصیه به نگاهداشتن وزن مناسب، بالا بردن مصرف میوه و سبزیجات، و خوردن غلات سبوس دار می کند.
ماه نوامبر ماه آگاهسازی عموم به سرطان لوزالمعده انتخاب شده است. درصد پایینی از افرادی که به این نوع سرطان مبتلا می شوند ممکن است ۵ سال زندگی کنند و بسیاری از آنها در یک یا دو سال اول تشخیص بیماری ممکن است جان خود را از دست بدهند.
علم پزشکی برای افزایش طول عمر بیماران متبلا به سرطان لوزالمعده در سالیان اخیر پیشرفت قابل توجهی نداشته است. اما پژهشگران همچنان در پی یافتن روش های درمانی جدید هستند. تامین منابع مالی مورد نیاز برای پژوهش در زمینه سرطان لوزالمعده حیاتی است.