آمریکا آزمایش موشکی کره‌شمالی را محکوم کرد

کره شمالی اعلام کرد روز پنجشنبه ۱۰ آبان، یک موشک بالستیک قاره‌پیما را آزمایش کرده و آنچه را «قوی‌ترین سلاح استراتژیک جهان» می‌خواند، ارتقا داده است. کره جنوبی، ژاپن و ایالات متحده این اقدام را محکوم کردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات کره جنوبی هشدار داده‌اند که پیونگ‌یانگ ممکن است در ازای کمک به جنگ اوکراین، فناوری موشکی از روسیه دریافت کند.

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در این آزمایش حضور داشته و ادعا کرده که این آزمایش هشداری به دشمنانی است که امنیت کشور را تهدید می‌کنند.

کیم، طبق گزارش خبرگزاری دولتی این کشور (کیسانا) گفت: «این آزمایش یک اقدام نظامی مناسب است که به‌طور کامل با هدف اطلاع‌رسانی به رقبایی که اخیراً وضعیت منطقه را به‌طور عمدی تشدید کرده و امنیت جمهوری ما را تهدید کرده‌اند، همخوانی دارد.»

رویترز می‌افزاید، این نمایش قدرت در میان طوفانی از محکومیت‌های بین‌المللی و نگرانی‌های فزاینده به دلیل اعزام ۱۱ هزار نیروی کره شمالی به روسیه، از جمله ۳ هزار نفر به جبهه‌های غربی اوکراین، انجام شد.

آزمایش موشکی بامداد پنجشنبه طولانی‌ترین آزمایش موشک بالستیک توسط کره شمالی بود که به مدت ۸۷ دقیقه به طول انجامید.

به گفته‌ کره جنوبی، خبرگزاری کیسانا اعلام کرد که این آزمایش رکوردهای جدیدی را برای توانایی‌های موشکی کره شمالی ثبت کرده است. این موشک از منطقه‌ای نزدیک به پایتخت کره شمالی با زاویه‌ای تند پرتاب شد و حدود ۲۰۰ کیلومتر غرب جزیره اوکشیری ژاپن، نزدیک هوکایدو، به دریا افتاد.

همزمان دولت ژاپن اعلام کرد که این موشک به ارتفاع هفت هزار کیلومتر رسید و مسافتی حدود هزار کیلومتر را پیمود.

زاویه پرتاب تند این موشک با هدف آزمایش توان و ثبات آن در مسافتی کوتاه‌تر از برد طراحی‌شده انجام شده است، تا از خطرات احتمالی و پیامدهای سیاسی پرتاب به سمت اقیانوس آرام جلوگیری شود.

یک روز قبل از آن، سئول گزارش داده بود که نشانه‌هایی وجود دارد که ممکن است کره شمالی یک موشک بالستیک قاره‌پیما آزمایش کند یا هفتمین آزمایش هسته‌ای خود را همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا انجام دهد تا توجه ها را به قدرت نظامی رو به رشد خود جلب کند.

شین سونگ-کی، رئیس تحقیقات نظامی کره شمالی در موسسه دولتی تحلیل‌های دفاعی کره، گفت که احتمالاً این آزمایش برای ارزیابی عملکرد بهبود یافته موتور یک موشک قاره‌پیما موجود و احتمالاً با کمک روسیه انجام شده است.

او گفت: «کره شمالی می‌خواهد همچنان به دریافت چنین کمکی ادامه دهد، زیرا این کار زمان و هزینه‌ها را کاهش داده و عملکرد و ثبات سیستم‌های تسلیحاتی را ارتقا می‌دهد.»

شین افزود: «در مواجهه با فشارهایی که به دلیل همکاری با روسیه بر کره شمالی وارد شده، ممکن است هدف این باشد که نشان دهند در برابر فشارها تسلیم نخواهند شد، با قدرت پاسخ می‌دهند و همچنین به دنبال تأثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند.»

آخرین موشک بالستیک قاره‌پیمای کره شمالی که «هواسونگ-۱۸» نام داشت، در دسامبر سال گذشته آزمایش شد. این موشک که با سوخت جامد و از سکوی متحرک پرتاب شده بود، با زاویه‌ی تند پرتاب شد و به مدت ۷۳ دقیقه در آسمان بود و در صورت پرتاب در مسیر معمول، بردی حدود ۱۵ هزار کیلومتر داشت.

آخرین آزمایش پیونگ‌یانگ تنها چند ساعت پس از دیدار لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، و همتای کره‌ جنوبی‌اش کیم یونگ-هیون در واشنگتن انجام شد، جایی که آن‌ها استقرار نیروهای کره شمالی در روسیه را محکوم کردند.

مسکو و پیونگ‌یانگ تایید نکرده‌اند که کره شمالی به روسیه در جنگ با اوکراین نیرو فرستاده، اما کره جنوبی این همکاری را تهدیدی برای امنیت خود می‌داند، زیرا ممکن است کره شمالی در ازای این کمک، فناوری‌های نظامی پیشرفته از روسیه دریافت کند.

وزیران دفاع ایالات متحده و کره جنوبی روز چهارشنبه ۹ آبان از کره شمالی خواستند تا نیروهای نظامی خود را از روسیه خارج کند. طبق برآورد واشنگتن، حدود ۱۰ هزار نیروی کره شمالی برای اقدام احتمالی علیه نیروهای اوکراینی در روسیه مستقر شده‌اند.