ایالات متحده خواهان تصویب سریع پیشنویس قطعنامهای در شورای امنیت سازمان ملل متحد در روز شنبه شده است که کرۀ شمالی را از دریافت یک میلیارد دلار درآمد سالانه محروم میدارد.
از دیدگاه واشنگتن، این درآمد در راستای پوشش هزینه برنامه هستهای و موشکی غیرمشروع کرۀ شمالی است.
اقدام برای وضع تحریمهای بیشتر در واکنش به آزمایش موشکهای بالیستیک بین قارهای کره شمالی انجام میگیرد آزمایشهایی که نشان داد پیونگ یانگ احتمالا هم اکنون از قابلیت رساندن موشکهایش به خاک آمریکا و اروپا برخوردار است.
به گفتۀ دیپلماتها، پس از هفتهها مذاکره بین ایالات متحده و چین، شورای امنیت یک رأی گیری را برای بعد از ظهر شنبه ۱۴ مرداد به وقت نیویورک را ترتیب داده است که در صورت تصویب قطعنامه پیشنهادی، یک سوم از صادرات سه میلیارد دلاری کره شمالی مورد تحریم قرار خواهد گرفت. این اقلام شامل صادرات ذغال سنگ، آهن، سرب و مواد غذایی دریایی است.
در همین حال مانیل پایتخت فلیپین، میزبان اجلاس کشورهای عضو آسه.آن است، که علاوه بر رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، همتای کره شمالی و چینی او نیز در آن شرکت دارند.
آقای تیلرسون پیشتر گفته است مقامات کره شمالی بدانند که واشنگتن به دنبال تغییر رژیم نیست و نمیخواهد با بهرهگیری از نیروی نظامی دو کره را یکپارچه سازد.
وانگ یی همتای چینی آقای تیلرسون ضمن استقبال از این موضعگیری آمریکا گفت که پکن بارها از پیونگ یانگ خواستار تمکین قطعنامههای شورای امنیت ملل متحد شده است.
روبسپییر بولیوار، سخنگوی وزارت خارجه فلیپین نیز گفت اعضای آسه آن در نظر دارند نگرانی کشورهای عضو در قبال ادامه آزمایشات موشکی کره شمالی را به نماینده آن کشور ابراز کنند.
او گفت: «کره شمالی در چندین ماهی که از ۲۰۱۷ گذشته، به مراتب بیشتر از سالهای گذشته آزمایش موشکی انجام داده است؛ این مساله برای ما نگران کننده است. مقامات کره شمالی بدانند تا زمانی که این آزمایشها ادامه دارد، کشورهای عضو آسه آن، این نگرانی را خواهند داشت.»
ده کشور جنوب شرقی آسیا اعضای اصلی آ سه آن هستند، اما در اجلاس امسال، وزرای خارجه آمریکا، چین، روسیه، کره شمالی و کره جنوبی و ژاپن نیز شرکت دارند.