جایزه نوبل صلح ۲۰۱۷ به یک کارزار محو سلاح‌های هسته‌ای رسید

ساشا هاک (راست) و زانته هال از مسئولان کارزار بین‌المللی محو سلاح‌های هسته‌ای موسوم به آیکن در آلمان.

ساشا هاک (راست) و زانته هال از مسئولان کارزار بین‌المللی محو سلاح‌های هسته‌ای موسوم به آیکن در آلمان.

جایزه نوبل صلح سال ۲۰۱۷ میلادی به یک کارزار بین المللی تلاشگر برای محو سلاح های هسته ای تعلق گرفت.

روز جمعه ۱۴ مهر کمیته نوبل اعلام کرد جایزه نوبل صلح به کارزار بین‌المللی محو سلاح‌های هسته‌ای موسوم به آیکن تعلق گرفته است.

به نوشته رویترز، یک دهه فعالیت این سازمان غیردولتی برای جهانی عاری از سلاح‌های هسته‌ای موجب گزینش کمیته نوبل شده است.

«بریت ریس اندرسون» رئیس کمیته نوبل در مراسم اعلام برنده جایزه نوبل صلح که ظهر امروز به وقت محلی انجام شد، گفت کارزار بین‌المللی محو سلاح‌های هسته‌ای تلاش های زیادی برای جلب توجه به پیامدهای فاجعه‌بار استفاده از هر گونه تسلیحات هسته‌ای؛ و همچنین تلاش هایی برای رسیدن به پیمان هایی برای ممنوعیت سلاح اتمی داشته و به همین دلیل شایسته دریافت جایزه صلح نوبل شد.

کارزار بین‌المللی محو سلاح‌های هسته‌ای موسوم به آیکن کار خود را ابتدا در استرالیا آغاز کرد اما رسما در سال ۲۰۰۷ در وین اعلام موجودیت کرد. این کارزار اکنون در سوئیس مستقر است و بیش از یکصد گروه غیر دولتی را در ائتلافی نمایندگی می کند.

جزئیاتی درباره برندگان جایزه نوبل صلح ۲۰۱۷

صلح نوبل که آخرین جایزه اعلام شده هر سال از این جوایز است، تاکنون به ۲۷ سازمان و ۱۰۴ فرد اعطا شده است. از ایران تاکنون تنها شیرین عبادی جایزه صلح نوبل را در سال ۲۰۰۳ دریافت کرده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در زمان ریاست محمد البرادعی نیز این جایزه را دریافت کرده بود.

موگرینی – ظریف برنده نشدند

طی سه سال اخیر برخی رسانه ها، از احتمال برنده شدن محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خبر داده بودند. آقای ظریف و خانم موگرینی به این دلیل در مرکز توجه بودند که در یکسال اخیر مسائل مربوط به توافق هسته ای را پیگیری کردند.

در دو سال گذشته هم، نام ظریف و جان کری به عنوان نامزدهای با شانس نوبل صلح مطرح شده بود. این دو نقش مهمی در توافق هسته ای ایران و کشورهای پنج به علاوه یک در سال ۲۰۱۵ داشتند.

با این حال در سال گذشته، کمیته نوبل افراد و گروه های دیگری را برگزید و برای سومین سال پیاپی محمدجواد ظریف از رسیدن به صلح نوبل ناکام ماند.