شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل، در واکنش به تصویب طرح ارائه سیمکارت گردشگری در ایران، این طرح را تلاش جمهوری اسلامی برای ارائه تصویری خلاف واقع به گردشگران خواند.
عبادی در کانال تلگرامی خود نوشت: «جمهوری اسلامی با تصویب طرح ارائه سیمکارت گردشگری، تلاش دارد تصویری از ایران ارائه دهد که با واقعیتهای لمسشده توسط مردم متفاوت باشد.»
سعید مدنی، جامعهشناس هم در واکنش به تصویب طرح سیمکارت آزاد گفت که فیلترینگ در ایران راه به جایی نبرده و حتی پلتفرمهای فیلتر شده نیز همچنان مخاطبان خود را در ایران دارند. وی افزود که پلتفرمهای داخلی نیز نتوانستهاند توجه مردم را به خود جلب کنند و در نتیجه، هدف سیاستگذاران که روی برگرداندن مردم از پلتفرمهای خارجی بود، محقق نشده است.
مدنی همچنین گفت که طرح سیمکارت آزاد «تبعیضآمیز» است و منجر به آشفتگی اجتماعی و بینظمی اجتماعی خواهد شد. وی افزود که هرجا رفتارهای تبعیضآمیز بروز پیدا کند، احساس تحقیر نیز در کنار آن، به وجود خواهد آمد و منجر به شکلگیری اعتراضهایی در جامعه خواهد شد.
عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، زمستان سال گذشته از ارائه سیمکارت با اینترنت بدون فیلتر به گردشگران خارجی خبر داده بود.
پس از چند ماه، علیاصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، روز یکشنبه دوم مهر از تصویب «سیم کارت گردشگری» در کارگروه «رفع مصادیق مجرمانه» دادستانی کل کشور خبر داد و گفت که این طرح «مرحله به مرحله اجرا می شود.»
عدم دسترسی به اینترنت آزاد و مشکلات ایجاد شده بواسطه «فیلترینگ» یکی از مواردی است که انتقاد کارشناسان و مردم را در سالهای اخیر به دنبال داشته است.
جمهوری اسلامی در چند دهه گذشته همواره در رتبههای بالای فهرست کشورهای سرکوبگر آزادی بیان بوده و با اعمال سانسور در رسانهها و محدود کردن دسترسی آزاد شهروندان به اینترنت، تلاش دارد تا کنترل کاملی بر جریان گردش اطلاعات داشته باشد.