شلیک موشک بالیستیک کره شمالی برفراز ژاپن بار دیگر این پرسش را در برابر کارشناسان نیروی بازدارندگی قرار داده است که هدف پیونگ یانگ از این اقدامها چیست؟ آیا رهبر کره شمالی می خواهد به جنگی دست بزند که در حکم خودکشی محسوب میشود؟ که البته پاسخ، منفی خواهد بود.
به گزارش اسوشیتدپرس، کارشناسان قدرت بازدارندگی در جنگ، «نظریه پیروزی» را مطرح می کنند و می گویند حتی پس از یک جنگ هستهای هم احتمالا کره شمالی به حیات خود ادامه خواهد داد. آزمایش موشکی روز سه شنبه نشان داد که تنها به یک شرط ممکن است کره شمالی جنگی را آغاز کند: این که به راستی ناچار شود.
پرتاب موشک بالیستیک پرهزینه است و علاوه بر هزینههای اقتصادی، ساخت آن هم چندان آسان نیست. پس اگر پیونگ یانگ حاضر به تحمل چنان هزینهای است لابد با یک حرکت حساب شده درصدد است از آن در راستای منافع سیاسی، نظامی، فناوری و آموزشی استفاده کند.
به سخن دیگر در پشت این آزمایش ها یک استراتژی محکم نهفته است.
کره شمالی هرگز نگفته است بدون مقدمه به آمریکا یا متحدان منطقهای آن حمله خواهد کرد. حمله اگر از جانب پیونگ یانگ آغاز شود ممکن است پیشگیرانه یا از روی ناچاری باشد؛ در غیر این صورت، تلافی جویانه خواهد بود و ژاپن، سئول یا شهرهای آمریکا و یا پایگاه نظامی گوام را مورد حمله قرار دهد.
در واقع با سیاستی که رهبر کره شمالی در پیش گرفته است شهرهای مختلف ژاپن، کره جنوبی و آمریکا گروگان تلافی هستهای خواهند بود.
استراتژی پدر و پدر بزرگ رهبر کنونی کره شمالی تقویت قدرت نظامی متعارف بود، اما رهبر کنونی که نگران آن است که یک حمله بزرگ نظامی آمریکا راس هرم قدرت آن کشور را نابود سازد، موشکهای بالیستیک و بمب هستهای را هم بدان افزوده تا واشنگتن را پیش از حمله به فکر وا دارد. خاصه آن که کره شمالی با یک زبان واحد سخن میگوید، اما در دولت آمریکا مقامهای بلندپایه کشور هر کدام از خط قرمزی سخن میگویند که با خط قرمز آن دیگری فرق دارد.