تبادل آتش میان کره شمالی و کره جنوبی در یک جزیره مرزی

تبادل آتش میان کره شمالی و کره جنوبی در یک جزیره مرزی

ارتش کره جنوبی اعلام کرده است در این واقعه که یکی از جدی ترین رویارویی ها میان دو کشور همسایه کره شمالی و جنوبی از زمان جنگ کره به شمار می رود، دو سرباز کشته و ۱۲ تن دیگر زخمی شده اند.

به گزارش رسانه ها، چند خانه مسکونی دچار حریق شده و دو غیر نظامی هم زخمی شده اند. همچنین بیش از هزار تن از ساکنان جزیره یئونپیانگ به پناهگاه های اضطراری منتقل شده اند.
لی میونگ باک، رئیس جمهوری کره جنوبی خواستار دیدار اضطراری وزیران امور امنیتی کشور شد. مقام های رسمی در سئول می گویند رهبر کره جنوبی تلاش می کند از تشدید تبادل آتش جلوگیری نماید. اما دولت کره جنوبی هشدار داد حملات بیشتر از سوی کره شمالی با اقدام های تلافی جویانه شدید مواجه خواهد شد.
ایالات متحده با تاکید بر تعهد از دفاع از کره جنوبی خواستار توقف «اقدامات خصمانه» کره شمالی شد.

پیونگ یانگ رزمایش نظامی کره جنوبی در جزیره مرزی را عامل تحریک آمیز و دلیل آغاز حمله خود به جزیره خواند. این جزیره در ۱۲ کیلومتری سواحل کره شمالی قرار داد. در حالی که کره جنوبی می گوید نیروهایش رزمایش را در دریا و در منطقه ای دور از قلمرو همسایه شمالی انجام می داده اند.

پیونگ یانگ گفته است در صورتی که کره جنوبی در آب هایی که آن را قلمرو کره شمالی می داند اقدامات نظامی بیشتری صورت دهد، به «حملات نظامی بی رحمانه ادامه خواهد داد.»

رئیس جمهوری کره جنوبی به تلویزیون YTN این کشور گفت حدود ۵۰ خمپاره به جزیره برخورد کرد و ارتش کره جنوبی گفت شمار فراوانی خمپاره نیز در آب های اطراف افتاد.

کره جنوبی می گوید حدود ۸۰ خمپاره در پاسخ شلیک کرده است.

در فیلم های پخش شده از شبکه تلویزیونی YTN ستون ها و قشری از دود بر فراز جزیره دیده می شود. خانه ها و دامنه تپه ها برای چندین ساعت در آتش سوختند و آسیب فراوانی به جزیره وارد آمد.

تنش ها میان دو کره بر اثر غرق شدن یک کشتی کره جنوبی با ۴۶ سرنشین در ماه مارس بالا گرفته است. تحقیقات بین المللی نشان داد که این کشتی با یک اژدر شلیک شده از سوی یک زیردریایی کره شمالی غرق شده است. پیونگ یانگ هرگونه دخالت در این امر را رد می کند.

گروهی از دیپلمات های آمریکایی و کارشناسان اطلاعاتی هم اکنون برای مذاکره درباره برنامه اتمی پیونگ یانگ و کشف تاسیسات جدید غنی سازی در این کشور با ۲۰۰۰ سانتریفوژ فعال، در منطقه هستند.

استفن بازورت، دیپلمات آمریکایی هیات کارشناسی ایالات متحده را رهبری می کند که روز سه شنبه از ژاپن به چین رفت.

در پکن، مقام های رسمی درباره تبادل آتش میان کره شمالی و جنوبی ابراز نگرانی کردند و خواستار تلاش بیشتر برای صلح شدند.