شرکت يک سياستمدار راست افراطی در برنامه سياسی تلويزيون بی بی سی جنجال های بسياری آفريده است.
معترضان ضد فاشيست همزمان با شرکت نيک گريفين، رهبر حزب ملی بريتانيا در اين برنامه تلويزيونی به درب ورودی ساختمان تلويزيون بی بی سی يورش بردند.
تصميم تلويزيون دولتی بی بی سی برای دعوت از نيک گريفين، رهبر حزب ملی بريتانيا از ابتدا جنجال برانگيز بود.
گريفين و حزب او ديدگاه های افراطی پيرامون مسائل نژادی و مهاجرت دارند.
مرامنامه اين حزب عضويت افراد غير سفيد پوست را منع کرده است.
بيشتر جنجال ها پيرامون تصميم بی بی سی برای دعوت از گريفين بود. شهردار پيشين لندن، پيش از پخش اين برنامه به راديو بی بی سی گفت تصميم مديران تلويزيون در دعوت از اين فرد اشتباه بوده است.
وی سياست های بی بی سی در انتخاب و پخش گزارش هايی چون اعتراض های عمومی نسبت به کنفرانس تغييرات جوّی و يا مسائل مربوط به قربانيان جنگ غزه را مغرضانه ناميد.
مارک بايفورد، معاون مدير کل بی بی سی از تصميم اين شبکه در دعوت از گريفين دفاع کرد و گفت :« مسئوليت بی بی سی حفظ سياست بی طرفی ست و در تداوم چنين سياستی حزب ملی بريتانيا نيز بايد حضور فعال داشته باشد چرا که اين حزب در انتخابات پارلمانی اروپا حدود يک ميليون رأی آورد و حمايت مشابهی که حزب سبز از جانب بی بی سی دريافت کرد و به اين برنامه سياسی دعوت شد بايد شامل رهبر حزب ملی نيز بشود.»
گيدون راچمن، تحليلگر ارشد روزنامه «فايننشال تايمز» لندن می گويد:« تصميم بی بی سی برای دعوت از گريفين عاقلانه به نظر می رسد و در واقع توجه به اصول آزادی بيان است. به هر حال دفاع از حقوق افرادی که با آنها موافقيم بسيار ساده تر از دفاع از حقوق مردمی ست که با آنها اختلاف نظر داريم. ايده دموکراسی از همين امر نشأت می گيرد.»
همزمان با ورود نيک گريفين به استوديوی بی بی سی، معترضان در تلاش برای ورود به ساختمان بودند و برخی معترضان ضد فاشيست نيز با زور از حفاظ های امنيتی عبور کرده بودند.
در طی برنامه نيز ديدگاه های گريفين در مورد مهاجرت به چالش کشيده شد.
انتقاد جدی که متوجه گريفين و حزب ملی بريتانيا می شود ديدگاه های متعصبانه عليه جمعيت غير سفيد پوست است. گريفين در اين برنامه تلويزيونی تلاش کرد تا از چنين انتقادهايی فاصله بگيرد.
جان واکر، سخنگوی اين حزب از نحوه برگزاری اين برنامه تلويزيونی ابراز ناخشنودی کرد و پرسش های مطرح شده را حساسيت بيش از حد نسبت به شخصيت گريفين قلمداد کرد.
کلوين مک کنزی، سردبير و تحليلگر پيشين يک نشريه می گويد بی بی سی چاره ای نداشت جز اينکه برنامه را بر گريفين متمرکز کند چرا که وی بايد در اولين حضور خود در اين برنامه به دليل سياست ها و ديدگاه های افراطی خود به چالش کشيده می شد.
رهبر حزب ملی بريتانيا پرونده شکايتی عليه اين برنامه بی بی سی تشکيل داده است. وی بی بی سی را به اتخاذ سياست مغرضانه و به دور از بی طرفی متهم کرده است.
گزارش اجتماعي: بحث پيرامون آزادی بيان همزمان با شرکت سياستمدار بريتانيايی در برنامه تلويزيونی
معترضان ضد فاشيست همزمان با شرکت نيک گريفين در برنامه سياسی تلويزيون بی بی س به درب ورودی ساختمان تلويزيون بی بی سی يورش بردند