شرکت ایلان ماسک به دنبال داوطلب؛ «نورالینک» در پی درمان فلج مغزی

شرکت نورالینک، کمپانی مهندسی پزشکی متعلق به ایلان ماسک، از داوطلبان، برای آزمایش فناوری کمک به معلولان فلج مغزی «چهاراندام»، درخواست همکاری و کمک کرده است.

این شرکت قصد دارد با کار گذاشتن یک تراشه کامپیوتری در مغز انسانهای مبتلا به فلج مغزی«چهاراندام»، وارد فاز آزمایش انسانی این پروژه برای کمک به معلولان حرکتی شود.

در این طرح قرار است یک تراشه کامپیوتری بعد از کارگذاری در مغز داوطلبان، به واسطی میان مغز و رایانه تبدیل شده و به افراد دچار معلولیت‌های سخت جسمی‌-حرکتی کمک کند تا تنها با فکر کردن، بتوانند از یک کامپیوتر برای نیازهای خود استفاده و بر روی صفحه نمایش آن تایپ کنند.

شرکت نورالینک اردیبهشت امسال موفق شد تاییدیه سازمان غذا و دارو آمریکا برای نخستین آزمایش انسانی خود را کسب کند. این مجوز به این شرکت اجازه می‌دهد تا تراشه کامپیوتری خود را روی مغز ۱۰ انسان مبتلا به فلج مغزی، ام‌اس و آسیب نخاعی کار بگذارد.

شرکت ایلان ماسک اعلام کرده که فاز نخست آزمایش انسانی این ترانه حدود ۶ سال طول خواهد کشید و طی آن ربات‌های جراح، این تراشه را در بخشی از مغز که مسئول تصمیم‌گیری و عزم ما برای حرکت است کار خواهند گذاشت.

نخستین تراشه رابط میان مغز و کامپیوتر در سال ۲۰۰۴ توسط شرکت «بلک راک» روی مغز یک انسان کار گذاشته شد.

یک شرکت دیگر به نام «پریسیژن نوروساینس» نیز همزمان در حال تحقیق و آزمایش روی پروژه‌هایی مشابه برای کمک به افرادی با محدودیت‌های شدید حرکتی است.