راسموسن: ناتو از استقرار سيستم دفاع ضدموشکی حمايت کند

راسموسن: ناتو از استقرار سيستم دفاع ضدموشکی حمايت کند

آندرس فوخ راسموسن، دبير کل ناتو، از کشورهای عضو خواست از پيشنهاد استقرار سيستم دفاع ضد موشکی، پشتيبانی کنند. آقای راسموسن تصريح کرد که خطرات مدرن، به دفاع مدرن، نياز دارد.

مقامات کشورهای عضو سازمان پيمان آتلانتيک شمالی -- ناتو -- و از جمله رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا، روز پنجشنبه با گردهمآيی در بروکسل، پايتخت بلژيک، طرح رفرم مأموريت پيمان ناتو را بمنظور کمک به سازمان در پاسخگويی به جنگهای اينترنتی و تهديدهای موشکی، بررسی ميکنند.

اين اصلاحات بخشی از بيانيه مأموريت پيشنهادی جديد برای ناتو ست که انتظار ميرود ماه آينده در نشست رهبران ناتو در کشور پرتغال از جانب اين سازمان، اتخاذ گردد.

آقای راسموسن از اعضاء ناتو مصراً خواست پيشنهادی را که برای ايجاد سيستم ضد موشک جهت دفاع از اروپا و آمريکای شمالی است، مورد تصويب قرار دهند. وی انجام اين کار را مسؤليت اساسی ناتو، توصيف کرد.

دبير کل ناتو تصريح کرد که مأموريت اصلی ناتو در حفاظت از ۹۰۰ ميليون شهروند کشورهای عضو ناتو در مقابل حملات، هرگز نبايد تغيير کند. آقای رسموسن افزود که در مقابل خطرات مدرن، بايد دفاع مدرن قرار گيرد.

آنچه ناتو پيشنهاد ميکند توسعه سيستم موجود موشکهای دفاعی ميدان نبرد، برای پوشش دفاعی سرزمينهای همه کشورهای عضو در برابر حملات موشکهای بالستيک از جانب دولتهای کشورهايی مانند ايران و کره شمالی است.

ايالات متحده برنامه دفاع موشکی را پيشنهاد و حمايت کرده است اما برخی کشورها از جمله آلمان و دانمارک با نگرشی مبهم به سيستم پيشنهادی و نيز با ابراز نگرانی از هزينه بالای آن ميگويند اين سيستم توانايی ايفای نقش يک بازدارنده قوی را در مقابل حمله اتمی ندارد.

رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا، که بهمراه هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، در گردهمآيی شرکت کرده است از پيآمدهای کاهش هزينه های دفاعی اروپا ودر نتيجه فشار بيشتر بر دوش آمريکا، ابراز نگرانی کرد.

پيشنهاد جديد، فعاليتهای بيشتر امنيتی را با کشورهای غيرعضو مانند هند، چين، ژاپن و استراليا و همچنين انجام مأموريتهايی نظير افغانستان را شامل ميشود .

ناتو شامل ايالات متحده، کانادا، ترکيه و ۲۵ کشور اروپايی است.