استراتژی آمریکا برای مقابله با خلافت اسلامی در عراق روز به روز روشن تر میشود.
این پیام جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به وزرای خارجه و دفاع ۹ کشور در حاشیه اجلاس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، در ولز بود.
آقای کری،با تشریح این استراتژی، آنرا الگوئی برای مقابله با دیگر گروه های افراطی چون بوکوحرام و الشباب دانست.
آقای کری خواست تا پیش از شروع نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، ائتلافی برای اجرای استراتژی تشکیل شود و مسئولیت هر کشور عضو مشخص گردد.
خلافت اسلامی موضوع بحث در دومین روز نشست رهبران کشورها ی عضو ناتو نیز بود.
یکی از موارد دستور کار دومین و آخرین روز اجلاس ناتو سازماندهی کمکهای امنیتی به عراق برای مبارزه با خلافت اسلامی بود.
دبیرکل ناتو اتحادیه را تشکلی ضروری برای مبارزه با چالش های روز توصیف کرد.
بگفتهء میزبان اجلاس، نخست وزیر بریتانیا، در روز پنجشنبه در مورد یکی از این چالشها تبادل نظر شد.آقای کامرون روز جمعه گفت:
"شب گذشته ما در مورد تهدید خلافت اسلامی در عراق و سوریه صحبت کردیم. پیام ما روشن است: ما در محکوم کردن آن اَعمال ددمنشانه و انزجارآمیز متحد هستیم."
اقای کامرون به خلافت اسلامی هشدار داد که تهدید آنها فقط عزم جهان را در مقابله با گروه جزمتر می کند.
این رهبران می خواهند ترتیبی دهند که کمک های امنیتی و حتی ارسال اداوات و تجهیزات و دیگر اقلام به عراق و منطقه کردستان هماهنگ شده باشد.
قرارست برای این کار، ناتو ستادی برقرار کند و هواپیماهای باربری متناسب با اقلام را در اختیار کشور کمک کننده بگذارد. انتظار نمی رود ناتو در هیچ گونه عملیات نظامی شرکت کند.
همزمان، وزیر امور خارجه آمریکا از آغاز تشکیل یک ائتلاف جدید در مبارزه با خلافت اسلامی در عراق خبر داد.
آقای کری، به همراه چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا، و همتایان بریتانیائی، میزبان جلسه ای با همتایان خود از ۸ کشور دیگر شامل؛ فرانسه، آلمان، کانادا،استرالیا، ترکیه، ایتالیا، لهستان و دانمارک بودند.
آقای کری تاکید کرد نیروهای ناتو در عراق پیاده نخواهد شد. اما باید استراتژیی داشت که جلوی تصرف بیشتر شهرها از سوی داعش گرفته شود، بگونه ای که نیروهای دولتی عراق و دیگران که با آنها همراهی می کنند تقویت و حمایت شوند.