رئیس نهاد اطلاعات ملی آمریکا تغییر می‌کند؛ «جان راتکلیف» جانشین «دان کوتس» خواهد شد

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری ایالات متحده، در صفحه شخصی خود در توئیتر اعلام کرد که «دان کوتس»، رئیس نهاد «اطلاعات ملی» آمریکا از سمت خود کنار می‌رود.

رئیس جمهوری آمریکا نوشته است که جان راتکلیف، نماینده تگزاس در مجلس نمایندگان و از اعضای کمیته اطلاعات این مجلس، جای کورتس را خواهد گرفت.

پرزیدنت ترامپ نوشت: «افتخار دارم اعلام کنم که جان راتکلیف، عضو مورد احترام کنگره از تگزاس، به عنوان نامزد ریاست اطلاعات ملی معرفی خواهد شد. به عنوان یک دادستان سابق، جان، منبع رهبری و الهام برای عظمت کشوری خواهد بود که به آن عشق می‌ورزد».

«راتکلیف» از جمله نمایندگان حامی پرزیدنت ترامپ در کنگره است. او از جمله در جلسه شهادت رابرت مولر، بازپرس ویژه سابق پرونده دخالت روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در مجلس نمایندگان هم حاضر بود و به دفاع از رئیس جمهوری آمریکا پرداخت.

رئیس جمهوری آمریکا در توییت دیگری نوشت: «دان کوتس، رئیس فعلی این نهاد، روز ۱۵ اوت [۲۴ مرداد] از سمت خود کنار می‌رود. مایلم از دان بابت خدمات زیادش به کشورمان تشکر کنم. سرپرست این نهاد به زودی معرفی می‌شود.»

دان کوتس، سناتور پیشین ایالت ایندیانا و سفیر ایالات متحده در آلمان در دوران ریاست‌جمهوری جورج بوش، در ماه مارس سال ۲۰۱۵ به این سمت انتخاب و جایگزین «جیمز کلپر» شد.

رویترز گزارش کرده است که کوتس در نامه استعفای خود نوشته است که در ماه فوریه زمستان سال گذشته، پرزیدنت ترامپ از او خواسته بود به کار خود ادامه دهدو او اضافه کرده بود که معتقد است جامعه اطلاعاتی آمریکا ظرفیت لازم را برای محافظت از کشور دارد، از جمله «تلاش برای خنثی کردن تهدیدات علیه انتخابات.»

رسانه‌ها گزارش کرده‌اند که کوتس در دوران ریاست خود در مواردی با پرزیدنت ترامپ اختلاف‌نظر داشت؛ کوتس معتقد به برخورد سخت‌تر با روسیه بود، بر این باور بود که بعید است کره‌شمالی سلاح‌های هسته‌ای خود را تسلیم کند و گفته بود ایران به توافق هسته‌ای موسوم به برجام پایبند است.

زمستان سال گذشته، جامعه اطلاعاتی آمریکا در گزارش سالانه خود به کنگره و درباره ارزیابی در خصوص برنامه هسته ای ایران اعلام کرده بود که این کشور در حال حاضر به دنبال توسعه توانایی نظامی هسته‌ای خود نیست.

بعد از آن پرزیدنت ترامپ در توئیت‌هایی از ارزیابی دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا در مورد خطرات ناشی از ایران انتقاد کرد و نوشت: «به نظر می رسد افراد اطلاعاتی در مورد خطرات ایران به شدت منفعل و خام هستند. آنها در اشتباه هستند! وقتی من رئیس‌جمهوری آمریکا شدم، ایران همه جای خاورمیانه و فراتر از آن مشکل درست می‌کرد. از زمان پایان دادن به توافق هسته‌ای فاجعه بار با ایران، آن‌ها بسیار فرق کرده‌اند.»

پست ریاست نهاد اطلاعات ملی آمریکا پس از حمله‌های ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ ایجاد شد. این نهاد بر عملکرد ۱۷ نهاد اطلاعاتی مختلف ایالات متحده نظارت می‌کند.