پنجاه میلیارد سیاره در کهکشان راه شیری

پنجاه میلیارد سیاره در کهکشان راه شیری

دانشمندان طی یک سرشماری کیهانی از سیارات کهکشان راه شیری اعلام کردند که این کهکشان دارای دست کم پنجاه میلیارد سیاره است.

در این میان، حداقل پانصد میلیون سیاره در حوزه «نه چندان گرم، نه چندان سرد» قرار می گیرند که به همین دلیل امکان وجود حیات در آن ها محتمل است.

ارقام ارائه شده نسبت به نتیجه سرشماری پیشین سازمان ناسا که توسط تلسکوپ کپلر به دست آمده بود، بسیار بالاتر است.

ویلیام بروکی، رئیس پروژه کپلر می گوید دانشمندان براساس یافته های مبتنی بر تحقیقی که طی یک سال بر روی بخش کوچکی از آسمان شب انجام گرفت، تعداد سیاره های این کهکشان را تخمین زده اند.

تلسکوپ کپلر تا به حال ١٢٣٥ سیاره را پیدا کرده است که در آن ها وجود حیات احتمال دارد.

ماموریت اصلی کپلر این است که تعداد تقریبی سیاره های کهکشان راه شیری، به ویژه سیاره هایی که در آن ها امکان حیات وجود دارد را به ستاره شناسان ارائه کند.

روکی و همکارانش در کنفرانس سالانه «انجمن آمریکایی پیشرفت دانش» که در واشنگتن برگزار شد، اعلام کردند که از هر دو ستاره، بیش از یکی از آن ها دارای سیاره است و از هر دویست ستاره ای که دارای سیاره هستند، یک ستاره دارای سیاره ای است که در «منطقه قابل سکونت» قرار می گیرد.

بنا به باور بروکی، این ارقام می تواند بسیار بزرگتر از این باشد زیرا بسیاری از ستارگان بیش از یک سیاره دارند و تلسکوپ کپلر به زمان بیشتری برای رصد کردن نیاز دارد تا بتواند سیاره های کوچک تر و یا آن هایی که در مدارهای بزرگتری نسبت به ستاره قرار دارند را بیابد.

در مقام نمونه، اگر تلسکوپ کپلر در فاصله هزار سال نوری از زمین قرار داشت و به خورشید ما نگاه می کرد و حرکت زحل به دور خورشید را کشف می کرد، شانس دیدن زمین توسط این تلسکوپ فقط دوازده درصد بود.

ستاره شناسان سال های متمادی براین باور بودند که کهکشان راه شیری حدود صد میلیارد ستاره دارد. دانشمندان دانشگاه ییل سال گذشته تعداد ستارگان این کهکشان را سیصد میلیارد تخمین زدند.

دانشمندان براین باورند حدود صد میلیارد کهکشان در کائنات وجود دارد.