مهاجران پیاده و با اتوبوس وارد اتریش می شوند

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا روز شنبه گفت اتحادیه باید به کشورهایی که در خط مقدم بحران آوارگان قرار دارند کمک کند، در همین حال به تقویت مرزهای خارجی خود بپردازد.

یوهانس هان، کمیسر توسعه اتحادیه اروپا، که در پایان دیداری دو روزه از مقدونیه سخن می گفت، اظهار داشت اتحادیه نیاز دارد به کشورهای بالکان برای مقابله با هجوم مهاجران و آوارگان از خاورمیانه و افریقا کمک کند.

هان ایجاد یک صندوق حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلاری را برای ترکیه، جهت مقابله با بحران مهاجران پیشنهاد کرده است. او گفت این پول همچنین به مردم کمک خواهد کرد در منطقه بمانند تا به مجردی که شرایط اجازه داد بتوانند به کشورشان باز گردند.

در این میان، اتریش روز شنبه ۱۹ سپتامبر از حدود سه هزار مهاجر در دو محل استقبال کرد.

حدود ۱۵۰۰ مهاجر که پیاده از مجارستان براه افتاده بودند، وارد شهر مرزی نیکلسدورف در اتریش شدند. در آنجا پلیس و کارکنان صلیب سرخ آنها را سوار اتوبوس کردند و به وین فرستادند.

حدود ۱۶۰۰ مهاجر با اتوبوس هایی که مجارستان فراهم آورده بود وارد یک شهر مرزی دیگر اتریش شدند و از آنجا با اتوبوس به سوی وین و « گراز» ، دومین شهر بزرگ اتریش، براه افتادند.

کروواسی روز جمعه پس از آن که گفت دیگر نمی تواند تازه واردین را ثبت نام کند و به آنها مسکن دهد، دستکم یک هزار مهاجر را به مجارستان فرستاد.

پیشتر در روز جمعه، نخست وزیر کرواسی گفت کشورش نمی تواند مرزها را ببندد و نخواهد بست، اما پس از عبور بیش از ۱۷ هزار مهاجر از مرز ظرف فقط سه روز، آنها را به مجارستان هدایت خواهد کرد.

او در مصاحبه ای تلویزیونی گفت کروواسی کشور کوچکی است و نمی تواند مهاجران را مسکن دهد. آنها غذا، آب و کمک پزشکی دریافت خواهند گرفت، اما باید به سفر ادامه دهند.

وزیر امور خارجه مجارستان از شیوه برخورد کروواسی با بحران مهاجران به شدت انتقاد کرد و گفت مهاجران را ترغیب می کند بطور غیر قانونی از مرزها بگذرند.

سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه گفت اتحادیه اروپا باید در برابر بحران مهاجران و آوارگان اقدامی جمعی به عمل آورد.

روز جمعه همچنین وزیر خارجه آلمان گفت اگر برخی اعضای اتحادیه اروپا به بی میلی در موافقت با یک سیستم سهمیه بندی برای قبول آوارگان ادامه دهند، ممکن است اعضای دیگر چنین سیستمی را بر آنها تحمیل کنند.

فرانک والتر اشتان مایر به یک روزنامه آلمانی گفت اروپا باید استفاده از رای « اکثریت واجد شرایط» ، که قرار است روز چهارشنبه در جلسه وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در مورد وضعیت آوارگان داده شود، استفاده کند.

او گفت آلمان، اتریش، سوئد و ایتالیا نمی توانند به تنهایی بار میزبانی سیل جاری آوارگان را به دوش بگیرند.

چهار کشور شرق اروپا – مجارستان، جمهوری چک، اسلواکی و لهستان – گفته اند آنها برنامه سهمیه بندی را رعایت نخواهند کرد

امسال بیش از ۴۳۰ هزار که خواهان زندگی بهتری هستند، از جمله از سوریه و عراق، وارد اروپا شده اند. ناظران می گوید نزدیک ۳ هزار تن در جریان این کوشش جان سپرده اند.