ساکنان غزه روز چهارشنبه گفتند که اسرائیل بمباران شهر رفح در جنوب باریکه غزه را افزایش داده است.
اسرائيل میگوید این شهر آخرین سنگرگاه مهم حماس است و میخواهد عملیات نظامی در آنجا انجام دهد.
اما بسیاری از آوارگان فلسطینی از مناطق دیگر به رفح پناه بردهاند و همین امر نگرانی از افزایش تلفات غیرنظامی در صورت عملیات گسترده نظامی اسرائيل را افزایش داده است. اسرائيل میگوید حماس پشت غیرنظامیان پنهان میشود.
به گزارش رویترز، ارتش اسرائیل در خبررسانی روزانه خود در مورد جنگ غزه گفت عملیات خود را در خان یونس، شهری در شمال رفح، تشدید کرده است. ارتش اسرائيل در این اطلاعیه هیچ گونه حرفی از حمله خود به رفح که ساکنان غزه از آن گفتهاند، نزد و به درخواست اظهارنظر نیز بلافاصله پاسخی نداد.
در همین حال قانونگذاران اسرائیلی روز چهارشنبه از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در رد هرگونه به رسمیت شناختن «یکجانبه» کشور فلسطینی حمایت کردند.
این اقدام نمایندگان اسرائيل در حالی است که درخواستهای بینالمللی برای احیای مذاکرات تشکیل کشور مستقل فلسطینی افزایش یافته است.
سخنگوی کنست درباره این بیانیه نمادین که در بحبوحه جنگ بین اسرائیل و گروه اسلامگرای فلسطینی حماس صادر شد، گفت از مجموع ۱۲۰ قانونگذار، ۹۹ قانونگذار به بیانیه کنست که از حمایت اپوزیسیون نیز برخوردار بود رای مثبت دادند.
بنی گانتز، عضو کابینه جنگی اسرائیل، روز چهارشنبه گفت که «نشانههای اولیه امیدوارکنندهای از پیشرفت» در مورد توافق جدید برای آزادی گروگانها از غزه وجود دارد.
او با این حال تاکید کرد که چنانچه توافق تازهای در مورد گروگانها به دست نیاید، «در ماه رمضان نیز به فعالیت خود ادامه میدهیم.»
وزارت امور خارجه بریتانیا روز چهارشنبه گفت این کشور و اردن چهار تن کمک از جمله دارو، سوخت و غذا، به بیمارستانی در شمال غزه ارسال کردند.
کمکهای مالی بریتانیا را نیروی هوایی اردن تحویل داد.
دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، در بیانیهای گفت «هزاران بیمار» از این کمکها بهره خواهند برد و سوخترسانی کمکی به این بیمارستان آن را قادر میسازد تا به کار نجاتبخش خود ادامه دهد.
اسرائیل پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر شبهنظامیان حماس که در نتیجه آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند، حمله نظامی به غزه را با هدف «نابود کردن» این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.
گروه حماس بدون اشاره به تلفات نیروهای خود در حملات اسرائیل میگوید بیش از ۲۹ هزار فلسطینی ساکن غزه در این حملات کشته شدهاند.
مقامات اسرائیلی نسبت به صحت آماری که وزارت بهداشت حماس میدهد تردید دارند و همچنین میگویند بسیاری از شبهنظامیان حماس و جهاد اسلامی را کشتهاند.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها گروه حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.