مقالهای از ایشان تارور برای واشنگتن پست
بر اساس یافته های پژوهشی که توسط سازمان ملی هوا و فضای آمریکا، ناسا، انجام شده است، خشکسالی که خاورمیانه در دهه گذشته با آن دست و پنجه نرم میکند، شاید بدترین نوع در تاریخ منطقه طی نزدیک به هزار سال گذشته است.
دانشمندانی که این مطالعه را در مجله "پژوهش ژئوفیزیکی جوی" منتشر کرده اند، تاریخچه "حلقه درخت" را در شرق مدیترانه - کشورهایی شامل قبرس، اسراویل، اردن، لبنان، ترکیه و سوریه - بررسی کردند تا دریابند چه زمان کمآبی شده بود. حلقه های باریک تر نشانگر سال های خشک تر و نقاط پهن تر شاخص زمانی است که وفور آب بوده است.
بن کوک، نویسنده اصلی گزارش و دانشمند تغییرات اقلیمی در "انستیتو مطالعات فضایی گادرد ناسا"، بر لزوم نگاه به تصویر بزرگ تر از عوامل مؤثر تاکید می کند: "ابعاد و اهمیت تغییرات اقلیمی ما را ملزم می کند که گستره کامل تغییر پذیری طبیعی وضعیت آب و هوایی را واقعا درک کنیم."
در بیانیه ناسا نوشته شده است: "بین سال های ۱۱۰۰ تا ۲۰۱۲، خشکسالی در تاریخچه سه حلقه یافته شد که با اسناد تاریخی نوشته شده در زمان خود مطابقت داشت. به گفته بن کوک، حدود شدت دوره های مرطوب و خشک بسیار وسیع بود، اما خشکی اخیر در منطقه شام از ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۲، حدود ۵۰ درصد خشک تر از خشک ترین دوره در پنج قرن اخیر است و ۱۰ تا ۲۰ درصد خشک تر از بدترین خشکسالی در ۹۰۰ سال گذشته است."
این حاکی از تاثیرات بالقوه عملکرد انسان طی قرن گذشته بر تغییرات آب و هوایی است. تغییرات اقلیمی هم در مقابل بر زندگی جوامع ساکن در منطقه بایر شام اثر گذاشته است.
در مقالهای در نشریه "پیشرفت های آکادمی ملی علوم" در سال گذشته ذکر شد: "شواهدی وجود دارد که خشکسالی سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ در شکل گیری مناقشه در سوریه نقش داشته است. این بدترین خشکسالی ثبت شده با تکنولوژی های جدید بوده است که منجر به آفت های گسترده کشاورزی و مهاجرت وسیع خانواده های کشاورز به مراکز شهری شد ... برای سوریه، کشوری که درگیر حکومت داری ضعیف و سیاست های محیط زیستی و کشاورزی ناپایدار بوده است، خشکسالی اثرات اساسی در ناآرامی های سیاسی گذاشت."
در میانه جنگ در سوریه، توفان گرد و غبار بسیار بزرگی از صحراهای سوریه بلند شد و بخش بزرگی از منطقه را در خود فرو برد که شماری کشته بر جای گذاشت. دانشمندان استدلال میکردند که این توفان در سقوط کشاورزی در سوریه نقش داشت و این خود نشانهای دیگر از راه هایی است که از طریق آن فعالیتهای انسانی میتواند هم بر طبیعت اثر بگذارد و هم انسان را مقهور خود کند.