مایکل پریجنت، تحلیلگر امور تروریسم و خاورمیانه در اندیشکده هادسون، پیرامون کشته شدن حسن نصرالله به صدای آمریکا گفت: «جمهوری اسلامی ایران حتی فکرش را هم نمیکرد که رهبری حزبالله و توانایی حزبالله را پس از هفتم اکتبر از دست بدهد. آنها بر این باور بودند که میتوانند از حزبالله استفاده کرده و نه تنها حملات مشخصی علیه اسرائیل انجام دهند، که از آنها به عنوان یک قدرت بازدارنده استفاده کنند.»
مایکل پریجنت در ادامه گفت: «بازدارندگی به این شکل که اسرائیل به ایران حمله نکند. این حالا از بین رفته. این قضیه خیلی بزرگی است. ملاهای حاکم در تهران تواناییهای حماس را از دست دادند، تواناییهای حزبالله را از دست دادند، شبهنظامیان عراقی گریختهاند و دنبال جایی برای قایم شدن میگردند. برخی گزارشها میگوید یک فرمانده ارشد سپاه قدس هم در این حمله کشته شده. این یک ضربه کاری به جمهوری اسلامی است.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
نورمن رول، مشاور ارشد «سیاستگذاری اتحاد علیه ایران هستهای» در گفت وگو با صدای آمریکا در مورد ارزیابی خود از کشتهشدن حسن نصرالله گفت: «نیروهای دفاعی اسرائیل، یک نسل از دستگاه رهبری حزبالله را از بین بردند. چیزی که از دست دادند فقط به هماهنگی دستگاه اداری محدود نمیشود. آنها چند دهه تجربه از جنگ و درگیری در سوریه و در رابطه با تهران را از دست دادند. ارتش دفاعی اسرائیل هویت شخصیتی حزبالله را تغییر داد.»
عملیات «بینظیر»
یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، در پیامی در صفحه «ایکس» از دولت و ارتش اسرائیل به دلیل برنامهریزی و عملیات «بینظیر» آنها برای کشتن حسن نصرالله، دبیر کل حزبالله لبنان، گروه نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه، قدردانی کرد.
وزیر امور خارجه اسرائیل نوشت: «حذف نصرالله، تروریست اصلی، یکی از موجهترین اقدامات ضدتروریستی است که اسرائیل تاکنون انجام داده است.
او نوشت: «نصرالله زندگیاش را صرف تخریب اسرائیل و سی سال رهبری اقدامات تروریستی علیه اسرائیل از جمله در روزهای اخیر کرده بود. او مستحق کشته شدن بود و کشتهشدنش رویداد خوبی است. من از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر (اسرائیل)، به دلیل دستزدن به این اقدام شجاعانه تمجید میکنم. همچنین از وزیر دفاع و اعضای کابینه (دولت اسرائیل) به دلیل تأیید آن و از رئیس ستاد کل ارتش و ارتش برای برنامهریزی و اجرای بینظیر (این عملیات) قدردانی میکنم. ما به دفاع از امنیت اسرائیل ادامه خواهیم داد.»
دنیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل نیز گفت کشته شدن حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان جهان را به «مکانی امنتر» تبدیل میکند.
او اشاره کرد که نصرالله در حالی با «حمله دقیق» نیروهای دفاعی اسرائیل به مقر مرکزی حزبالله در بیروت کشته شد که مشغول فرماندهی حملات قریبالوقوع بیشتر علیه مردم اسرائیل بود.
هاگاری نصرالله را «یکی از بزرگترین دشمنان اسرائیل در تمامی دورانها» خواند که برای چندین دهه تهدیدی علیه شهروندان اسرائیلی بود و خون تعداد بیشماری مرد، زن و کودک اسرائیلی و شهروندان دیگر کشورها از جمله آمریکا، بریتانیا، فرانسه، لبنان و سوریه و قربانیان دیگری در سراسر خاورمیانه و فرای آن بر دستانش بود.
او گفت حزبالله یک روز پس از حمله حماس به اسرائیل حملات خود به این کشور را آغاز کرد و متعهد شده بود که حملهای مشابه «کشتار هفتم اکتبر» را «در ابعاد گستردهتری» در مرزهای شمالی کشور طراحی و اجرا کند.
هاگاری افزود که جتهای جنگنده در حال حاضر در سراسر لبنان این گروه را هدف قرار می دهند.
او با تأکید بر اینکه حزبالله تواناییهای بیشتری دارد گفت: «این ماجرا تمام نشده است.»
پس از آنکه ارتش اسرائیل در روز شنبه ۷ مهر از کشته شدن حسن نصرالله در حمله روز جمعه اسرائیل به حومه جنوبی بیروت خبر داد، گروه حزبالله نیز سرانجام کشته شدن دبیرکل خود در این حملات را تأیید کرد.
حسن نصرالله پس از صبحی الطفیلی و عباس موسوی، سومین دبیرکل حزبالله لبنان و وفادارترین فرماندهان نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی به علی خامنهای بود.
نصرالله در یکی از معروفترین سخنرانیهای خطاب به مردم ایران و جهان گفته بود: «در مقابل جهانیان شفاف میگویم، بودجه و هزینه و خرج خورد و خوراک و سلاح و موشکهای حزبالله از جمهوری اسلامی ایران میرسد و هیچ تحریمی در این روند اثر نخواهد داشت.»