مدافعان آزادی رسانه های گروهی از اقدامات اخیر شماری از دولتهای خاورمیانه در زمینه محدود کردن دسترسی شهروندانشان به اینترنت و بازداشت روزنامه نگاران ابراز نگرانی کرده اند.
«فریدام هاوس» یا «سرای آزادی» گروهی است مستقر در واشینگتن که از فعالان و مدافعان مردمسالاری و آزادی بیان در سراسر جهان حمایت می کند.
بگفته این گروه، محدودیت آزادی بیان هم با حقوق بشر، و هم با مبانی جوامع مردمسالار مغایرت دارد.
«چارلز دان»، مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای «فریدام هاوس» می گوید: گزارش های حاکی از آزار و بازداشت روزنامه نگاران در مصر، و تصمیم دولت ترکیه به محدود ساختن امکان دسترسی شهروندانش به اینترنت، به صدا در آمدن زنگهای خطر بازگشت خاورمیانه و دیگر کشورهایی به دوران سرکوبی است که مردمسالاری در آن ها هنوز مستحکم نشده است.
آقای دان، با اشاره به گزارش سالانه یی که «فریدام هاوس» در ماه گذشته میلادی منتشر کرد، از گرایشی در جهت بازگشت حکومتهای اقتدارگرا، بخصوص در بسیاری از کشورهایی یاد کرد که "بهار عربی" را تجربه کرده اند.
در ترکیه، لایحه پیشنهادی دولت در زمینه اینترنت خشم بسیاری از مدافعان آزادی گردش اطلاعات و خبر رسانی را همراه داشته است.
در مصر نیز بازداشت گزارشگران شبکه تلویزیونی الجزیره باتهام یاری دادن به گروهی از تروریست ها با اعتراض شدیداللحن «روپرت کالویل» سخنگوی حقوق بشر سازمان ملل روبرو شده است.
«جنیفر ساکی»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز از ناخشنودی و نگرانی واشینگتن از بازداشت روزنامه نگاران در مصر یاد کرده است. بگفته خانم «ساکی»:
"هیچ روزنامه نگاری، فارغ از وابستگی هایی که دارد، نباید آماج خشونت، آزار و ایذاء یا اقدامات قضایی با انگیزه های سیاسی قرار گیرد. از روزنامه نگاران در مصر باید حفاظت شود و نیز باید به انها اجازه داد که آزادانه به کار خود بپردازند."
«چارلز دان» آزادی بیان را سنگ زیربنای دموکراسی یا مردمسالاری می داند که به مردم توان می بخشد تا بر پایه اطلاعات و آگاهی ها برای خود تصمیم بگیرند. بگفته آقای «دان» هر چند وبلاگنویسی و گزارشگری در اینترنت به کوره قیام مردم در "بهار عربی" دمید اما تحدید اینترنت و سرکوبی رسانه ها شرائطی را که به ناآرامی های اجتماعی می انجامد، از میان نمی برد.