مریم شکرانی، روزنامهنگار، میگوید در جریان رسیدگی به پروندهای که برای او درباره اظهارنظرهایش راجع به آرمیتا گراوند تشکیل شده، فعلا به طور موقت و با قید کفالت آزاد است.
مریم شکرانی، روزنامهنگار و دبیر اقتصادی روزنامه شرق، روز سهشنبه پنجم دی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در ارتباط با پروندهای که برای او در شعبه ۱۶ دادسرای فرهنگ و رسانه در جریان است، دو اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «نشر اکاذیب» به او نسبت داده شده است.
شکرانی اضافه کرد که با «ارائه اسنادی مبنی بر بازنشر خبر از رسانههای داخلی»، بازپرس اتهام «تبلیغ علیه نظام» را از پرونده حذف کرد.
به گفته این روزنامهنگار، بازپرس کیفرخواستی با اتهام «نشر اکاذیب» پرونده را به شعبه ۱۰۵۸ دادگاه کیفری دو کارکنان دولت تهران فرستاده و مریم شکرانی را به طور موقت و به قید کفالت آزاد کرده است.
در این حال، شکرانی بیست و هفتم آذر به همراه وکیل خود، رضا شفاخواه، در این شعبه از دادگاه حاضر شده، اما قاضی، دادگاه کیفری دو کارکنان دولت را برای رسیدگی به این پرونده «صاحب صلاحیت» ندانسته است.
بر اساس این گزارش، پرونده این روزنامهنگار در حال حاضر به شعبه ۹ دادگاه کیفری یک که به دادگاه مطبوعات شهرت دارد فرستاده شده، اما «زمان دادگاه جدید هنوز مشخص نیست.»
فشار بر روزنامهنگاران در ایران و بازداشت برخی از آنها با آغاز اعتراضات سراسری در پایان شهریور ۱۴۰۱ شدت یافت و با بازداشت دهها خبرنگار و عکاس خبری در نیمه دوم سال گذشته، آزادی مطبوعات بیش از پیش در ۴۵ سال گذشته در محاق قرار گرفت.
همچنین ببینید: تشکیل پرونده قضایی برای دو روزنامهنگار زن در دادسرای فرهنگ و رسانه تهرانپیش از این، یک روزنامهنگار ساکن ایران به صدای آمریکا گفته که انتظار جمهوری اسلامی از رسانهها «تولید بولتنهای تبلیغاتی است» و خبرنگاران به دلیل «تحلیلهای نقادانه» با عناوینی مبهم مثل «سیاهنمایی» تحت فشار قرار میگیرند.
همچنین ببینید: گفتوگوی اختصاصی با دو روزنامهنگار در ایران؛ از مقابله با «دروغپردازی» تا بازداشت به اتهام «سیاهنمایی»