نلسون ماندلا چهار میلیون دلار ارث گذاشت

وصیتنامه نلسون ماندلا فراتر از روایتی خشک و بیروح درباره وراث و مقدار ارثی است که به آنها می رسد.

این سند چهل صفحه ای که رهبر پیکار با تبعیض نژادی و برچیدن حکومت آن در آفریقای جنوبی، ده سال پیش تدوین کرد، نشان می دهد که او مردی گشاده دست و باریک بین بوده است.

«دیکگنگ موسنکه»، معاون رئیس قوه قضائیه آفریقای جنوبی، و یکی از اوصیاء آقای ماندلا، با اشاره به طولانی بودن این وصیتنامه، می گوید:

«به گمان من نوشته ای بسیار خواندنی است چون غالباً میراثش را یک به یک شرح می دهد، و همین نکته متن را طولانی ساخته است. در واقع آقای ماندلا کوشیده است تا زمینه ای بخردانه، هم بخردانه و هم با احساس، و در هر حال مشروح، از هر مورد تقسیم ارث خود به دست دهد.»

آقای «موسنکه» یادآور شد که خبر ندارد کسی در این زمینه شکایت قانونی کرده باشد.

اوصیاء آقای ماندلا پیش از دیدار با خبرنگاران، وصیتنامه او را برای بازماندگان نخستین رئیس جمهوری سیاهپوست آفریقای جنوبی خواندند. اعضاء خانواده بزرگ ماندلا که پیشتر بر سر میراث او درگیر منازعه یی حقوقی شده بودند، بدون گفت و گو با خبرنگاران محل خواندن وصیتنامه را ترک گفتند.

بر پایه این وصیتنامه، نلسون ماندلا که پیش از مرگش به هر یک از فرزندان خود نزدیک به سیصدهزار دلار وام داده بود، این وام را به آنها بخشیده است.

در این وصیتنامه که نسخه ای از آن در اختیار روزنامه نگاران قرار گرفته نامی از «وینی ماندلا»، همسر پیشین و بحث انگیز نلسون ماندلا نیامده است. وینی ماندلا مدتی طولانیتر از دو همسر دیگر آقای ماندلا، با او زندگی مشترک داشت.

هنوز روشن نیست که به «گراسا ماشل» سومین و آخرین همسر آقای ماندلا در نهایت چه مقدار ارث خواهد رسید.

در این وصیتنامه به رئیس دفتر و هر یک از کارمندان دفتر آقای ماندلا چهارهزار و پانصد دلار ارث رسیده است. رئیس دفتر آقای ماندلا می گوید: «بیش از هر زمان دیگری در سراسر عمرم جا خوردم از این که او اصلاً به یاد من بوده، و پولی هم برایم به ارث گذاشته است.»

نلسون ماندلا همچنین مبالغ چشمگیری از چهار میلیون و یکصدهزار دلار داراییش را به کنگره ملی آفریقا و دانشگاه های آفریقای جنوبی بخشیده است.