بازداشت زن مخالف حجاب اجباری پس از مقابله او با مأمور حکومت

روشنک مولایی علیشاه، زن مخالف حجاب اجباری در درگیری با یک نیروی حکومتی

یک زن مخالف حجاب اجباری در ایران که در روزهای گذشته ویدئویی از درگیری او با یک مأمور حکومتی اعمال حجاب مدنظر جمهوری اسلامی در شبکه‌های اجتماعی فراگیر شده بود، توسط عوامل حکومت در تهران بازداشت شد.

حساب کاربری سازمان حقوق بشری هه‌نگاو در «ایکس» روز دوشنبه ۲۱ آبان گزارش داد که نام این زن «روشنک مولایی علیشاه» است و این زن مخالف حجاب اجباری پس از آن که ویدئو را در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده، به دست نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در تهران بازداشت شده است.

بر اساس این گزارش، از سرنوشت خانم مولایی علیشاه پس از بازداشت اطلاعی در دست نیست.

در روزهای گذشته ویدئویی در رسانه‌های اجتماعی فراگیر شد که نشان می‌داد یک زن با پوشش اختیاری در خیابانی راه می‌رود و یک مأمور با لباس نظامی درحالی که با موتور از پشت سر به او نزدیک می‌شود، اقدام به هل دادن او می‌کند، اما آن زن با دفاع از خود، موجب پرتاب شدن مأمور بر زمین می‌شود.

ادامه این ویدئو حاکی از آن است که با دخالت چند مرد رهگذر و با تداوم دفاع آن زن از خود، مأمور مذکور بر موتور سوار می‌شود و از صحنه فرار می‌کند.

جمهوری اسلامی با جرم‌انگاری رعایت نکردن حجاب اجباری مدنظر حکومت، محدودیت‌ها برای نقض آزادی‌های فردی و اجتماعی زنان را افزایش داده و نیروهای رسمی و غیررسمی خود را برای برخورد با زنانی که در مقابل این اجبار نافرمانی مدنی می‌کنند، در خیابان‌ها به کار گمارده است.

در این حال، نافرمانی مدنی در قبال حجاب اجباری و نقض حقوق زنان ادامه دارد و بنا بر گزارش‌ها، شمار زنانی که بدون حجاب در اماکن عمومی رفت و آمد می‌کنند، افزایش یافته است.

همچنین ببینید: آسوشیتدپرس: مشاهده زنان بدون حجاب اجباری در خیابان‌های ایران به امری عادی‌ بدل شده است

سیاست جمهوری اسلامی در اعمال حجاب اجباری در ایران انتقاد گسترده سازمان‌های حقوق بشری را به دنبال داشته و کمیسیون آمریکا در امور آزادی مذهبی نیز پیش از این گفته که حجاب اجباری در ایران نقض حقوق بشر است.

در روزهای گذشته، عریان شدن یک زن جوان در واکنش به خشونت نیروهای حراست و بسیج دانشگاه در تهران، موجی از واکنش‌های حمایت از او را در ایران و جهان به دنبال داشت.

همچنین ببینید: واکنش جهانی به «عریانی اعتراضی»: شجاعتِ ایستادگی مقابل سرکوب