سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد مورد توجه رسانههای بینالمللی قرار گرفته است.
رادیو عمومی انپیآر در گزارشی به مناسبت کشتهشدن مهسا امینی نوشت که «با وجود سرکوب، نشانهها گواه بر این است که جنبش اعتراضی پابرجاست. خوانندگان همچنان آهنگهای اعتراضی تولید میکنند، بسیاری از زنان همچنان آزادانه بدون حجاب در اماکن عمومی دیده میشوند و فعالان همچنان پیامهای ضد دولتی را در رسانه های اجتماعی منتشر میکنند.»
خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از شاهدان، پستهای رسانههای اجتماعی و گروههای حقوق بشری نوشت که نیروهای امنیتی رژیم برای جلوگیری از شعلهور شدن ناآرامیها به مناسبت سالگرد کشتهشدن مهسا امینی در زادگاه او مستقر شدهاند.
عربنیوز نیز در همین رابطه نوشت که رژیم ایران هشدار داده است که به مناسبت اولین سالگرد کشتهشدن مهسا امینی هیچ نشانهای از «بیثباتی» را تحمل نخواهد کرد.
عربنیوز در ادامه نوشت سازمانهای اطلاعاتی امنیتی هشدار دادهاند که کسانی را که میخواهند در روزهای آینده به خیابانها بیایند شناسایی و تحویل مقامات قضایی خواهند داد.
شبکه تلویزیونی انبیسی مهسا امینی را نماد معترضانی توصیف کرد که با حاکمیت مستبدانه در ایران مخالفند. این شبکه در ادامه گفت که حکومت ایران با واهمه از بروز اعتراضات در سالگرد کشتهشدن مهسا امینی بر عزم خود برای دور جدیدی از سرکوب اعتراضها تاکید کرده است.
جروزالم پست در مقالهای به نقل از دکتر راز زیمت، کارشناس امور ایران و محقق در موسسه مطالعات امنیت ملی در اسرائیل نوشت که اگر در ماههای اول پس از اعتراضات به کشتهشدن مهسا امینی به نظر میرسید که «شاید رژیم ایران قصد دارد در مورد حجاب کمی انعطافپذیر باشد، فکر میکنم امروز در شرایطی هستیم که میدانیم چنین قصدی ندارد.»
زیمت گفت از سوی دیگر شاهد یک تفییر اساسی از زمان اعتراضات به کشتهشدن مهسا امینی هستیم و آن این است که زنان بیشتر و بیشتری بدون حجاب در انظار عمومی بیرون می روند.»
شبکه تلویزیونی سیانبیسی نیز به همین تغییر اشاره کرده و میگوید با وجود برخورد خشونتبار رژیم ایران با اعتراضها پس از کشتهشدن مهسا امینی، زنان در بسیاری از نقاط ایران از داشتن حجاب خودداری میکنند. این شبکه به عکسها و فیلمهایی اشاره میکند که زنان در رستورانها و مراکز خرید در تهران بدون روسری دیده میشوند.
لنست یکی از معتبرترین هفتهنامههای پزشکی نوشت کشتهشدن مهسا امینی «اعتراضات بیسابقهای را در سراسر کشور رقم زد که تا به امروز به شکلهای خاموشتری ادامه داشته است. زنان در ملاء عام موهای خود را کوتاه کردند، حجاب خود را سوزاندند و با پلیس ضد شورش مقابله کردند. این اعتراضات مستقیم ترین تهدید برای رژیم ایران از زمان انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ بوده است.
مجله ورایتی با فرهاد دلارام، کارگردان فیلم «آشیل» که فیلمبرداری آن همزمان با کشتهشدن مهسا امینی جریان داشت مصاحبه کرده است. دلارام در این مصاحبه گفت در پایان «آشیل» این عبارت قبل از تیتراژ پایانی آمده است: «تقدیم به مردم ایران که دیگر تحمل دیوارها را ندارند. من میدانم که شما گوی بلورین برای پیشگویی ندارید، اما آیا فکر میکنید انگیزهای که جنبش زن، زندگی، آزادی بوجود آورد می تواند به زودی دیوار ایران را فرو بریزد؟»
واشینگتن پست به نقل از رامتین فاتحی در برلین نوشت که اعضای خانوادهاش به دلیل تظاهرات سال گذشته علیه کشتهشدن مهسا امینی در سنندج، مرکز استان کردستان ایران دستگیر شده بودند و حالا «وزارت اطلاعات هر هفته یکی از اعضای خانواده ما را احضار و آنها را تهدید میکند که از شرکت در تظاهرات به مناسبت سالگرد کشته شدن مهسا امینی خودداری کنند.