دیدار روسای جمهوری فرانسه و اوکراین در کی‌یف؛ مکرون: پوتین و زلنسکی به توافق‌ مینسک متعهد هستند

کنفرانس خبری مشترک امانوئل مکرون و ولودیمیر زلنسکی، روسای جمهوری فرانسه و اوکراین، پس از دیدار در کی‌یف. سه‌شنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۰

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، روز سه‌شنبه ١٩ بهمن و همزمان با بالاگرفتن نگرانی‌ها درباره تهاجم احتمالی روسیه به اوکراین، با همتای اوکراینی خود ولودیمیر زلنسکی در کی‌یف دیدار کرد.

به گزارش رویترز، آقای مکرون پس از ورود به کی‌یف به خبرنگاران گفت گفت‌وگوهای روز دوشنبه وی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، کمک کرده که هدف جلوگیری از وخیم‌ترشدن بحران امنیتی اوکراین محقق شود.

در کنفرانس خبری پس از دیدار روسای جمهوری فرانسه و اوکراین، آقای مکرون گفت پوتین به وی گفته هنوز به قرارداد مینسک احترام می‌گذارد و زلنسکی نیز آمادگی خود را جهت اجرای این قرارداد اعلام کرده است.

وی با اشاره به اینکه توافق‌های مینسک بهترین وسیله برای محافظت از یکپارچگی اوکراین است افزود، به اعتقاد وی هنوز می‌توان به راه‌حل‌هایی واقعی درباره بحران اوکراین رسید اما حل این بحران ممکن است به چندین ماه زمان نیاز داشته باشد.

به گزارش آسوشیتدپرس، روسای جمهوری فرانسه و روسیه بیش از پنج ساعت بر سر بحران اوکراین گفت‌وگو کردند اما ظاهرا پیشرفت عمده‌ای حاصل نشده است.

همزمان با سفر آقای مکرون به روسیه و اوکراین، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، نیز در کاخ سفید با جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، دیدار و گفت‌وگو کرد.

همچنین ببینید: جو بایدن: تهاجم روسیه به اوکراین به معنای پایان پروژه «نورداستریم۲» خواهد بود

در کنفرانس خبری پس از دیدار دو رهبر، جو بایدن ضمن تاکید بر آمادگی واشنگتن به انجام مذاکرات همراه با حسن نیت با مسکو، به روسیه هشدار داد تهاجم به اوکراین به معنی پایان پروژه «نورد استریم ٢» خواهد بود.

صدراعظم آلمان نیز با تاکید بر رویکرد متحد و موضع کاملا یکسان آمریکا و شرکای اروپایی آن در قبال بحران اوکراین، نسبت به وضع «تحریم‌های بسیار سنگین» بر روسیه در صورت تجاوز آن کشور به اوکراین هشدار داد.

بر اساس برآوردها، روسیه بیش از ١٠٠ هزار سرباز در امتداد مرز با اوکراین جمع کرده است. دولت‌های غربی روسیه را به آماده‌شدن برای تهاجم به اوکراین متهم می‌کنند اما مسکو ضمن رد این اتهام، خواستار عدم الحاق اوکراین به ناتو و توقف ارسال تسلیحات به شرق اروپا است؛ مطالباتی که مورد پذیرش ایالات متحده و ناتو نبوده‌اند.