چهره های گوناگون «عشق» از روز ازل تاکنون در نمایشگاهی در فرانسه

موزه «لوور-لانس» فرانسه در نمایشگاهی به «عشق» می پردازد

نمایشگاه «عشق» در موزه «لوور-لانس» فرانسه این مقوله جذاب و اسرارآمیز را سوژه قرار داده است؛ از گناه نخستین که آدم و حوا را از بهشت راند تا امروز که طنین آزادی در عشق ورزی در دنیا پیچیده است.

«ماری لاواندیه»، مدیر موزه لوور می گوید نمایشگاه این دیدگاه را که عشق، ناگهانی، حیاتی و جهانی است، به چالش گرفته است و نشان می دهد که عشق تنها یک پدیده اجتماعی نیست بلکه نوعی قرارداد نیز هست.

نمایشگاه، رد پای عشق را از روز ازل دنبال می کند و شیوه های گوناگون عشق ورزی در طول تاریخ را برای مخاطب تصویر می کند.

«زیو گوراریه»، مسئول نمایشگاه توضیح می دهد که در سازماندهی آن، تلاش شده قصه عشق از روز ازل روایت شود؛ از داستان حوا و پاندورا که در افسانه ها و اساطیر مسئول شرارت بشریت هستند و به خاطر آنها، یونانی ها دوران طلایی و مسیحیان، بهشت را به دست آوردند.

در دوران باستان، زن وسیله ای برای لذت و فریب بود و عشق به عنوان مانعی بر سر راه خودشکوفایی انسان تعریف می شد.

نمایشگاه با ارائه آثارش چون «وسوسه سنت آنتونی»، عشق را در این برهه از تاریخ تصویر می کند.

داستان با گذر به مسیحیت ادامه می یابد؛ دورانی که زن به عنوان همسر و مادر مفهومی دوباره پیدا می کند.

«تمثیل عفت» کاری از «هانس مملینگ»، نقاش هلندی این جنبه از عشق را پیش چشم مخاطب می گذارد.

تمثیل عفت، کاری از «هانس مملینگ»، نقاش هلندی

در قرون وسطی، شکوه «عفت» رنگ می بازد و عشق با مفاهیمی چون «انحصار طلبی» و «وفاداری» پیوند می خورد. در این دوره، مرزهای عشق زمینی و عشق معنوی کمرنگ می شود.

در قرن هجدهم، عشق بار دیگر با لذت های دنیوی پیوند می خورد. تابلوی «قفل» از «ژان اونوره فراگونار» عشق را از این منظر نشان می دهد.

تابلوی «قفل» از ژان اونوره فراگونار

از قرن نوزدهم، عشق به معنای رایجش نزدیک می شود.

مجسمه ای از «کامیل کلودل»، هنرمند فرانسوی از دو انسان در آغوش هم و تابلویی از «کارولوس دوران» نقاش فرانسوی، انتخاب سازماندهندگان نمایشگاه برای نمایش این جنبه از عشق بوده است.

تابلویی از «کارولوس دوران» نقاش فرانسوی

آثار «نیکی د سن فال»، نقاش و مجسمه ساز فرانسوی، عشق در دوران معاصر را زیر ذره بین قرار داده است؛ دورانی که از آزادی در عشق ورزی تجلیل می شود.

مسئول نمایشگاه «زیو گوراریه» می گوید در این دوران، زنانگی با خوشبختی و عشق رابطه ای تنگاتنگ پیدا می کند ولی در عین حال، چالشهای آزادی در عشق ورزی روح انسان را می خراشد.

نمایشگاه با موزائیکی از ۳۵۰ صفحه گرامافون از خاطره انگیزترین ترانه های عاشقانه تکمیل شده است که گفته می شود بر نگرش مردم نسبت به عشق تأثیر گذاشته اند.