بیش از ۶۰۰ اثر هنری از سراسر جهان، روز ۱۱ نوامبر (دو ماه دیگر) در گالری «لوور» در ابوظبی به نمایش گذاشته میشود. برگزارکنندگان این نمایشگاه امیدوارند بتواند در هر سال میلیونها تماشاگر را به پایتخت کشور امارات متحده عربی جلب کند.
گالری لوور ابوظبی، نمونههایی ازهنر پیش از تاریخ تا دوران معاصر را به نمایش خواهد گذاشت؛ از جمله کارهایی از نقاشانی چون پل گوگن، پابلو پیکاسو و سای تومبلی .
مقامهای فرانسوی روز چهارشنبه ۱۵ شهریور گفتند که هیچ محدودیتی برای نمایش آثار مجموعه لوور، که شامل نقاشی بدنهای لخت، نقاشی های اسلامی و مسیحی وآثار شاخص مذاهب آسیایی است، در نظر گرفته نشده است.
«ژان فرانسوا شارنیه»، یکی از مسئولان فرانسوی دست اندرکار برپایی موزه میگوید:« ما در موزه تندیسهای برهنه داریم، نقاشیهای معاصر داریم. همچنین تصویرهای مذهبی از همه مذاهب.»
ترتیب آویختن و عرضه آثار گالری به گونهای است که بر مراحل مهم در تحول بشریت و همچنین بر ارتباط میان فرهنگهای گوناگون تاکید میکند.
«فرانسواز نیسن» وزیر فرهنگ فرانسه، روز چهارشنبه در در یک کنفرانس خبری برای اعلام زمان گشایش لوور ابوظبی گفت: «ما با نمایش یک اثر چینی و یک تابلو اسلامی، وابستگی و ارتباط فرهنگ ها، و شباهتها را نشان خواهیم داد... هدف آن است که نشان دهیم در طول تاریخ، شباهتها و پلها بیشتر بوده تا دیوارها.»
آثار مهم موزه شامل یک سری وسائل کامل تشییع جنازه مصری از قرن دهم پیش از میلاد، شمایل مریم مقدس و فرزندش، اثر «جووانی بلینی» از قرن پانزدهم، یک تابلو ترکی از سال ۱۷۸۷ با عنوان «یک امیر جوان در حال مطالعه» کار عثامه حمدی بیگ است. فرانسواز نیسن وزیر کشور فرانسه گفت: «در زمانی بعضی نیروها، با تخریب آثار هنری، به فرهنگ حمله میبرند و میراث ما را به گروگان میگیرند، این اقدامی اساسی است. این پاسخ تمدن به وحشیگری است.»
مقامات امارات متحده عربی هزینه تاسیس گالری لوور را، که نخستین بار ده سال پیش اعلام شد و ابتدا قرار بود در سال ۲۰۱۲ گشایش یابد، فاش نکردهاند. کمپانی دولتی سرمایه گذاری و توسعه جهانگردی قرار بود موزه را در میانه سال ۲۰۱۶ تحویل مقامات گردشگری و فرهنگ ابوظبی بدهد. ولی تحویل آن به خاطر مشکلات ساختمانی به تاخیر افتاد.