آمريکا شورای ملی انتقال ليبی رابعنوان تشکيلات مسئول دولتی آنکشور برسميت شناخت. روز جمعه هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، ضمن اعلام اين تصميم در جلسه گروه تماس که در استانبول ترکيه اظهار داشت در اينکه معمر قذافی بايد کناره گيری کند شکی وجود ندارد.
برنامه ريزی شورای ملی انتقال برای آينده ليبی و قولهايی که برای پايه ريزی دموکراسی در ليبی داده دولت آمريکا را مجاب کرد. خانم کلينتون در سخنرانی روز جمعه خود بار ديگر گفت رژيم قذافی مشروعيت حکومت ندارد و تا زمانيکه يک نهاد موقت جای آن رژيم را نگرفته آمريکا شورای ملی انتقال را بعنوان مسؤل کشور ليبی خواهد شناخت و تا آن زمان با شورا به آن ديد نگاه خواهد کرد. اما آمريکا تنها کشوری نبود که شورا را نماينده مردم ليبی دانست.
بگفته فرانکو فراتينی، وزير امور خارجه ايتاليا، کليه اعضای گروه تماس يعنی ۲۱ کشور بعلاوه ديگر کشورهای مدعو تصميم گرفتند شورای ملی انتقالی را برسميت بشناسند. اين تصميم جايگاه ديپلماتيک شورا در سطح جهانی را تقويت خواهد کرد و فشار بيشتری بر معمر قذافی وارد می کند. علاوه بر وزرای خارجه ۲۱ کشورعضو ثابت گروه، نمايندگان اتحاديه عرب، اتحاديه اروپا، اتحاديه آفريقا، سازمان ملل، سازمان کنفرانس اسلامی و ديگر سازمانهای بين المللی شرکت دارند.
خانم کلينتون، اعضای گروه تماس و همچنين شورای ملی انتقال را ترغيب کرد برای آينده به همکاری با يکديگر ادامه دهند. وزير امور خارجه آمريکا اظهار داشت تا زمانيکه قذافی به کشتار مردم خود ادامه دهد ائتلاف بين المللی در قالب ناتو به عمليات خود ادامه خواهد داد. در اين راستابريتانيا اعلام کرد که چهار جت جنگدهء تورنيدو ديگر در اختيار ناتو خواهد گذاشت و دليل ان را ادامه درگيری و نياز به عمليات پروازهای شناسائی و کنترل عنوان کرد. وزير امور خارجه ترکيه نيز تقاضای شورا مبنی بر کمکهای انساندوستانه بيشتر در ماه رمضان را تأئيد کرد.
بگفته خانم کلينتون شورای ملی انتقال ليبی در روز جمعه تضمينهايی داد که روند دموکراتيک را اجرا کند؛ نمايندگانی از کليه مناطق و قبايل آنکشور را در امور کشورداری شرکت دهد، تعهدات بين المللی ليبی را محترم بشمارد، و اينکه وجوهی را که در اختيارش گذاشته ميشود بگونه ای شفاف به مصرف امور انساندوستانه و ديگر نيازهای مردم آنکشور هزينه کند.
از سوی ديگر خانم کلينتون قول داد آمريکا به شورا کمک کند تا استقلال، حاکميت ارضی و اتحاد ملی ليبی حفظ شود و انتظار دارد شورا نيز رعايت حقوق بشر و آزاديهای اوليه را بکند.
بنا بگفته وزير امور خارجه ايتاليا با تصميم روز جمعه معمر قذافی چاره ای ديگر جز کناره گيری نخواهد داشت. با صدور رسمی تصميم منبعد فقط يک نماينده بين المللی با شورای ملی انتقال در تماس خواهد بود. اعضای گروه تماس تمصميم گرفتند منبعد فقط يک گروه مذاکره خواهد کرد و آنهم گروه آقای الخطيب خواهد بود.
عبدالله الخطيب فرستاده ويژه سازمان ملل در اين زمينه است. لارم به تأکيد است که شورای ملی انتقال تنها بعنوان اپوزيسيون و مذاکره کننده اصلی برای آينده ليبی شناخته شده است و نه دولت آينده آنکشور. بگفته يک مقام آمريکا هدف از اين جلسه: «ادامه اعمال فشار بر قذافی و ادامه حمايت از اپوزيسيون قذافی است.