واژگونی قایق حامل پناهجویان در مدیترانه بیش از ۸۰ قربانی گرفت

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

در پی واژگون شده یک قایق حامل حدود ۴۰۰ مهاجر غیرقانونی که از سواحل کشور جنگ زده لیبی به سوی ایتالیا در حرکت بود، ده‌ها نفر جان خود را از دست دادند.

مقامات لیبی روز جمعه گفتند تاکنون اجساد ۸۲ نفر از پناهجویان را از آب گرفته‌اند و ۱۹۸ نفر را نیز نجات داده‌اند، با این حال احتمال دارد آمار تلفات افزایش یابد.

به گفته این مقامات، سرنشینان این قایق اتباع کشورهای آفریقایی، پاکستان، مراکش، بنگلادش و سوریه بودند. یکی از سرنشینان سوری این قایق می‌گوید مسیر دریای مدیترانه به اروپا راه مرگ در بین مهاجران غیرقانونی شناخته شده است.

به گفته او "وضعیت قایق مناسب نبود، و مردم جان خود را از دست دادند. لیبیایی‌ها ما را نجات دادند ... ما مجبوریم از این راه به اروپا برویم. به این مسیر راه مرگ گفته می‌شود. حالا به دریای مدیترانه هم قبرستان مدیترانه گفته می‌شود."

مقامات اتریش روز جمعه تعداد اجساد مهاجران غیرقانونی که روز گذشته در داخل یک کامیون حمل مواد خوراکی در یکی از بزرگراههای این کشور کشف شده بود را ۷۱ نفر اعلام کردند.

روز پنجشنبه و پس از کشف این کامیون رها شده در کنار جاده، مقامات اتریش تعداد دقیق قربانیان را اعلام نکرده بودند و گفته شده بود حداکثر ۵۰ نفر هستند.

مقامات وین می‌گویند که در بین کشته شدگان اجساد ۴ کودک و ۸ زن قراردارد که عموما از کشور جنگ زده سوریه فرار کرده بودند.

در همین حال بر اساس آخرین گزارش‌ها در روز جمعه، سه شهروند بلغاری که احتمال می‌رود رانندگان این کامیون باشند در مجارستان بازداشت شدند.

همزمان با کشف این اجساد در روز پنجشنبه، رهبران کشورهای غرب بالکان و صدر اعظم آلمان برای دستیابی به رهیافتی از این بحران جدید مهاجرت غیرقانونی، که گفته می‌شود گسترده ترین در نوع خود پس از جنگ جهانی دوم است، گرد هم آمدند.

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در این اجلاس گفت که کشف این اجساد هشداری به رهبران اروپا است که هرچه زودتر برای این بحران انسانی چاره اندیشی کنیم.

صربستان و مقدونیه، مسیری هستند که در ماه‌های اخیر بیشترین تعداد مهاجران غیرقانونی از آنها برای رسیدن به کشورهای عضو اتحادیه اروپا استفاده می‌کنند.

مقام‌های بلگراد و اسکوپیه خواهان مشارکت مالی و عملی کشورهای اتحادیه اروپا برای یافتن راه حل سریع برای این بحران هستند.

اتریش ایجاد مناطق امن برای این مهاجران غیرقانونی را پیشنهاد کرده است، تا بتوان به روش بهتری به درخواست پناهندگی آنها رسیدگی کرد. وین همچنین مبارزه واقعی با قاچاقچیان انسان و کنترل بهتر مرزها را پیشنهاد داده است.

برپایه آمار سازمان‌های وابسته به سازمان ملل متحد، طی سال جاری حدود ۲۵۰ هزار مهاجر وارد کشورهای اروپایی شده اند، و در این بین بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تن جان خود را از دست داده‌اند.