آمریکا: برای تحقق حاکمیت ملی لبنان، حزب‌الله که از جمهوری اسلامی دستور می‌گیرد باید خلع سلاح شود

پرچم‌های اسرائیل و لبنان در محوطه‌ای یادبود در مرز لبنان در شمال اسرائیل پس از آنکه اسرائیل و لبنان یک توافق چارچوبی را امضا کردند که به‌عنوان نخستین گام به سوی صلح توصیف شده است. این توافق پس از ماه‌ها درگیری میان اسرائیل و گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان حاصل شد. شنبه، ۶ تیر ۱۴۰۵

یک سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده روز شنبه ۷ شهریور گفت که توافق‌نامه «چارچوب سه‌جانبه» بین ایالات متحده، لبنان و اسرائیل روشن می‌گوید که «دولت لبنان» تنها نهاد مشروع مجاز به انجام مذاکرات در مورد آینده لبنان و صحبت از جانب مردم لبنان است.

حساب سفارت آمریکا در بیروت، به نقل از یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت «ایالات متحده در کنار مردم لبنان ایستاده و می‌خواهد لبنان کشوری امن و دارای حاکمیت ملی باشد. برای تحقق این امر، حزب‌الله باید خلع سلاح شود.»

این سخنگوی وزارت‌ خارجه آمریکا اضافه کرد که همانطور که سفیر آمریکا در لبنان، میشل عیسی گفته است، ‌واشنگتن چیزی بیش از خلع سلاح حزب‌الله نمی‌خواهد.

او درباره وضعیت در حال حاضر حزب‌الله گفت حزب‌الله نه با دولت لبنان، نه با اسرائیل و نه با ایالات متحده گفتگو نمی‌کند و «فقط دستورات خود را از [جمهوری اسلامی] ایران می‌گیرد.»

این سخنگوی وزارت‌ امور خارجه آمریکا در پایان پیام خود، تأکید کرده است که «زمان آن فرا رسیده است تا حزب‌الله آنچه که به نفع لبنان و ملت آن است، انجام دهد.»

پیام سخنگوی وزارت‌ خارجه آمریکا در حالی از سوی حساب سفارت آمریکا در بیروت در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد که نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله، یک روز پیش از این، بار دیگر مخالفت خود را با توافق چارچوب بین لبنان و اسرائیل اعلام کرد و گفت که این گروه تروریستی که مورد حمایت جمهوری اسلامی است، و در سال‌های اخیر دو جنگ با اسرائیل داشته، «تسلیم» نخواهد شد. قاسم عصر جمعه در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «ما مخالف توافق چارچوب هستیم و خواستار لغو آن هستیم.»

افزون بر این، این پیام در زمانی منتشر می‌شود که درگیری نظامی میان ارتش اسرائیل و مجموعه‌ای از گروه تروریستی حزب‌الله در بلندی‌های علی طاهر در روزهای اخیر شدت گرفته است، و گروه حزب‌الله حاضر نیست این بلندی‌ها را تحویل ارتش لبنان دهد.

توافق‌نامه چارچوب که در ۵ تیر ۱۴۰۵، پس از پنج دور مذاکره تحت نظارت آمریکا، بین لبنان و اسرائیل در واشنگتن امضا شد، بر گام‌های خلع سلاح حزب‌الله، عقب‌نشینی تدریجی اسرائیل از اراضی تصرف شده در جنوب لبنان و استقرار ارتش لبنان در مناطق «آزمایشی» تاکید می‌کند.