موج تازه حملات هوایی گسترده اسرائیل علیه اهداف حزب الله در جنوب لبنان

حمله هوایی اسرائیل به جنوب لبنان (چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳)

ارتش اسرائیل می‌گوید که در حال اجرای موج تازه‌ای از حملات هوایی گسترده علیه اهداف حزب‌الله در جنوب لبنان به منظور از بین بردن توانایی‌های این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است.

ارتش اسرائیل روز پنجشنبه ۲۹ شهریور ضمن اعلام خبر این حمله‌های هوایی گسترده، افزود که ضمن تلاش برای دستیابی به همه «اهداف جنگی دیگر»، می‌خواهد با برقراری امنیت در شمال کشور، کاری کند که ساکنان این مناطق بتوانند به خانه‌های‌شان بازگردند.

به نوشته نشریه «تایمز اسرائیل» رسانه‌های لبنانی نیز از حملات گسترده هوایی اسرائیل به دیر قانون النهر در منطقه صور خبر داده‌اند.

بر اثر انفجار پیجرها و بی‌سیم‌های اعضای حزب الله در دو موج حمله که در روزهای سه شنبه و چهارشنبه روی داد دست کم ۳۷ نفر کشته و بیش از ۳هزار نفر زخمی شدند.

حزب الله می‌گوید اسرائیل این حمله را انجام داده است. حزب الله سالانه میلیون‌ها دلار از جمهوری اسلامی ایران کمک می‌گیرد.

اسرائیل مسئولیت حملات اخیر را بر عهده نگرفته است.

ارتش لبنان روز پنجشنبه اعلام کرد که پیجرها و دستگاه های مخابراتی مشکوک را در انفجارهای کنترل شده در مناطق مختلف منهدم می‌کند. ارتش لبنان از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه وسیله مشکوک گزارش دهند.

جمهوری اسلامی مدعی است که در خاورمیانه گروه نیابتی ندارد. با این حال سفیر جمهوری اسلامی در بیروت نیز بر اثر انفجار پیجرهای مورد استفاده حزب‌الله مجروح شد.

از زمان حمله تروریستی ۷ اکتبر حماس به جنوب اسرائيل، حزب‌الله نیز خود را وارد جنگ کرد و از‌‌ آن زمان بارها با شلیک راکت سعی کرده است به شمال اسرائيل حمله کند که این امر موجب شده است هزاران اسرائیلی خانه‌های خود در شمال این کشور را ترک کنند. اسرائیل گفته است به هر شکل ممکن، چه دیپلماتیک و چه نظامی، امنیت را در مناطق شمالی خود برقرار می‌کند. اسرائيل خواستار عقب‌نشینی حزب‌الله از مناطق مرزی لبنان با اسرائيل است.

تاکنون، تلاش‌های دیپلماتیک برای عقب‌راندن حزب‌الله لبنان به آن سوی رودخانه لیطانی در ۳۰ کیلومتری مرز مشترک اسرائیل و لبنان بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پایان‌بخش جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزب‌الله در تابستان سال ۱۳۸۵ بود، ناکام مانده است.

حزب‌الله لبنان در سال ۱۳۶۱ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاسیس شد. تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت این گروه را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

شناسایی کلیت حزب‌الله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزب‌الله است.