ساعتی قبل از نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی، مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، از تصمیم آمریکا برای تخصیص کمکهای بشردوستانه بیشتر به مردم سوریه خبر داد.
وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه ۱۰ تیر ماه در پیامی در توئیتر گفت: «ایالات متحده، در واکنش به بحران جاری سوریه که توسط نیروهای رژیم اسد، روسیه و ایران ایجاد شده است، بیش از ۶۹۶ میلیون دلار دیگر کمکهای بشردوستانه را به مردم سوریه اختصاص میدهد.»
آقای پمپئو افزود: «استراتژی امنیت ملی ما تخصیص این حمایت حساس به مردمی که بیخانمان شدهاند را یک اولویت به شمار میآورد.»
In response to the ongoing crisis caused by the Assad regime, Russian, and Iranian forces, the U.S. is announcing over $696 million in additional humanitarian assistance for the Syrian people. Our National Security Strategy prioritizes this critical support for displaced people.
— Secretary Pompeo (@SecPompeo) June 30, 2020
مایک پمپئو افزود: «ایالات متحده آمریکا به تنهایی بزرگترین اهداکننده کمکهای بشردوستانه، هم به سوریه و هم به سراسر جهان است. این امر ارزشهای بنیادین ما را، که در سخاوتمندی و [تلاش آمریکا برای] کاهش رنج انسانها در هر زمان و مکان که بتوانیم ریشه دارد، به نمایش میگذارد.»
شورای امنیت سازمان ملل امروز سهشنبه پیش نویس قطعنامه آمریکا را برای تمدید تحریم تسلیحاتی رژیم ایران بررسی میکند که وزیر خارجه آمریکا از طریق ویدئو کنفرانس در این نشست سخنرانی خواهد کرد.
پخش زنده سخنرانی مایک پمپئو را از صدای آمریکا با ترجمه همزمان دنبال کنید
ایالات متحده آمریکا با توجه به اقدامات خصمانه رژیم ایران در منطقه، حمایت از تروریسم و مسلح کردن گروههای نیابتی خود در خاورمیانه که موجب بر هم زدن ثبات منطقه میشود، خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی علیه تهران شده است که تحت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در ۱۸ اکتبر پایان میابد.
قرار است در نشست امروز شورای امنیت درباره انقضای تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا سخنرانی کند.
پیش از این مقامات ایالات متحده بارها تاکید کردند که چون رفتار بیثبات کننده جمهوری اسلامی ادامه یافتهاست، خواستار تمدید این تحریم علیه رژیم ایران هستند.
وزیر خارجه ایالات متحده، سوم تیرماه گفته بود که آمریکا اجازه نمیدهد با پایان تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی، ایران به سلاحهای جدید دسترسی پیدا کند.
آمریکا پیشنویس قطعنامه جدیدی را به شورای امنیت برای بررسی ارائه کرده است.
برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران و کلی کرفت نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل متحد نیز روز چهارشنبه ۴ تیر مفاد قطعنامه پیشنهادی واشنگتن برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را از طریق ارتباط اینترنتی برای اعضای شورای امنیت سازمان ملل تشریح کردند. آنها با اشاره به فعالیتهای بدخواهانه جمهوری اسلامی، از جمله حمله به عربستان سعودی در سپتامبر ۲۰۱۹، و این که تهران نه از محدودیتها پیروی کرده و نه رفتار تهدیدآمیز خود را تغییر داده است، گفتند که آمریکا از شورای امنیت خواسته تحریمهای تسلیحاتی فعلی علیه جمهوری اسلامی ایران را تمدید کند.
همچنین ببینید: برایان هوک و کلی کرفت از شورای امنیت خواستند از قطعنامه آمریکا بر ای تمدید تحریم تسلیحاتی رژیم ایران حمایت کنددر روزهای اخیر، شماری از کشورهای منطقه نیز خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران شده اند.
روز یکشنبه دنی دانون، سفیر اسرائیل با ارائه مواردی که جمهوری اسلامی به شکل غیرقانونی تسلیحات را در منطقه توزیع میکند، از شورای امنیت درخواست کرد تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند.
همچنین ببینید: درخواست سفیر اسرائیل از شورای امنیت سازمان ملل: تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کنید
همزمان، برایان هوک نماینده دولت آمریکا در امور ایران، با سفر به منطقه در مورد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران با مقامات امارات متحده عربی از جمله شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر امور خارجه گفت و گو کرد. آقای هوک در ابوظبی به خبرنگاران گفت که تحریم تسلیحاتی رو به انقضاء سازمان ملل متحد بر ایران باید پابرجا بماند، زیرا «هر چیزی که برای یک حامی حکومتی تروریسم مانند ایران یک پیروزی بزرگ به شمار بیاید باید همه را به شدت نگران کند.»
همچنین ببینید: وزارت خارجه آمریکا از رایزنی برایان هوک با مقامهای ارشد امارات درباره تحریم تسلیحاتی ایران خبر دادعربستان سعودی نیز روز دوشنبه در جریان سفر آقای هوک به ریاض خواستار تمدید قطعنامه تحریم تسلیحاتی ایران شد و اعلام کرد که تمام شدن این ممنوعیت، به جمهوری اسلامی اجازه میدهد بیش از پیش به مسلح کردن نیروهای نیابتی خود بپردازد و منطقه را بیثبات کند.
همچنین ببینید: عربستان سعودی هم خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شد؛ «اگر تحریم برداشته شود ایران متجاوزتر خواهد شد»در این روز همچنین، وزیر خارجه بحرین نیز میزبان آقای هوک بود و پس از دیدار با نماینده دولت آمریکا در امور ایران، ضمن اشاره به تلاش ایران برای بر هم زدن ثبات در کشورهای منطقه به ویژه بحرین، از شورای امنیت خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران شد.
همچنین ببینید: تاکید آمریکا و بحرین بر لزوم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران؛ تحریم مانع صدور اسلحه به گروههای تروریستی است