مایک پمپئو: ایالات متحده قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران را به سازمان ملل ارائه خواهد کرد

Secretary of State Mike Pompeo testifies before a Senate Foreign Relations committee hearing on the State Department's 2021 budget on Capitol Hill Thursday, July 30, 2020, in Washington. (Jim Lo Scalzo/Pool via AP)

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، که در جلسه استماع روز پنجشنبه کمیته روابط خارجی مجلس سنا درباره بودجه درخواستی وزارت خارجه برای سال ۲۰۲۱ به پرسش‌های سه سناتور جمهوریخواه درباره ایران پاسخ می‌داد، گفت که ایالات متحده بنا بر قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد از اختیارات لازم برخوردار است و قطعنامه‌ای را برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران به سازمان ملل متحد ارائه خواهد کرد.

جان براسو، سناتور جمهوریخواه که به عنوان رئیس کنفرانس جمهوریخواه سنا نفر سوم در سلسله مراتب رهبری جمهوریخواهان سنا محسوب می‌شود، گفت این موضوع که ایالات متحده باید «جامعه بین‌المللی را متقاعد کند» که ایران باید از خریداری سلاح‌های پیشرفته منع شود، برای او «بسیار شگفت‌‌آور» است. سناتور براسو هشدار داد: «این امر توانایی ایران برای مسلح کردن تروریست‌ها را به میزان چشمگیری افزایش خواهد داد. ما دیده‌ایم که جنگ‌افزارهای بیشتری احتمالا برای حماس و حزب‌الله فرستاده خواهند شد.»

آقای پمپئو در پاسخ به سناتور براسو گفت: «ما امیدواریم شورای امنیت سازمان ملل متحد به این نتیجه برسد که تمدید تحریم تسلیحاتی، کار درست است. اما چنان‌چه آنها [به چنین نتیجه‌ای نرسند] ما از همه ابزارها استفاده خواهیم کرد تا اطمینان یابیم که تحریم تسلیحاتی برداشته نخواهد شد. [برداشتن تحریم تسلیحاتی] اسرائیل را تهدید می‌کند و امنیت آمریکا را نیز کاهش می‌دهد.»

آقای پمپئو در پاسخ به پرسش لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه، مبنی بر کارایی تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران، گفت: «تحریم‌ها آشکارا تاثیر گذاشته‌اند. آنها توانایی [رژیم ایران] برای تامین مالی حزب‌الله در عراق را کاهش داده‌‌اند. اما روشن است که هنوز به هدف نهایی، که همانا تغییر رفتار رژیم ایران است، نیانجامیده‌اند.»

آقای پمپئو تاکید کرد:‌ «ما از مشاهده تغییر کردن آنها خوشحال می‌شویم؛ اما تا زمانی که آنها چنین کنند، ما [تحریم‌] را به عنوان بهترین ابزار برای محروم کردن رژیم از توانایی لازم برای ایجاد ترس و هراس در سراسر جهان، تلقی می‌کنیم.»

تد کروز، سناتور جمهوریخواه، تاکید کرد که «فشار حداکثری باید فشار حداکثری باشد» و «تحت شرایط توافق هسته‌ای ایران اوباما و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد اجرای آن، چنان‌چه و هر گاه ایران از آن توافق تخطی کند، ایالات متحده از اختیارات لازم برای بازگرداندن فوری تحریم‌ها برخوردار است.»

آقای پمپئو در پاسخ گفت: «من فکرمی‌کنم که پرزیدنت در این زمینه بسیار روشن بوده است. ما بر این باوریم که از این اختیار برخوردار هستیم.»

آقای پمپئو به سناتور کروز گفت: «ما بر این باوریم که بنا بر قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، ما از اختیار لازم برای انجام این کار برخورداریم و اجازه نخواهیم داد که این، در تاریخ ۱۸ اکتبر منقضی شود.»

آقای پمپئو تاکید کرد: «ما این قطعنامه را به شورای امنیت ارائه خواهیم داد و امیدواریم که مورد تایید سایر اعضا قرار گیرد. اما اگر چنین نشود، ما اقدام لازم برای اطمینان یافتن از این که این تحریم تسلیحاتی منقضی نخواهد شد را اتخاذ، و از آن به شیوه‌ای که از آمریکا محافظت و دفاع کند، استفاده خواهیم کرد.»