پرزیدنت ترامپ با اشاره به آمار مثبت اقتصادی در آمریکا: گام اول را محکم برداشتیم؛ تازه اول کار است

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز جمعه، با اشاره به جدیدترین آمارهای اقتصادی در ایالات متحده، گفت با وجود پاندمی کرونا و اثرات منفی آن، سال آینده آمریکا به لطف بنیه قوی خود در وضعیت بهتری قرار خواهد داشت.

پرزیدنت ترامپ در یک نشست خبری در کاخ سفید گفت: «برخی فکر می‌کردند به دنبال شیوع ویروس کرونا شمار مشاغل از دست رفته تا ۹ میلیون در ماه گذشته افزایش می یابد؛ اما با وجود چالش‌ها، شمار مشاغل جدید افزایش داشت.»

پرزیدنت ترامپ: «ما قادر بودیم کشور را برای نجات جان میلیون‌ها نفر به دلیل شیوع کووید۱۹ تعطیل کنیم و بعد برای بازگشایی اقدام کنیم و موفق شدیم به دستاوردهایی در حوزه اقتصاد دست یابیم. ما بسیار قوی و قدرتمند هستیم.»

رئیس جمهوری ایالات متحده در ادامه خاطر نشان کرد «آسیب‌پذیرترین مناطق کشور» در کانون توجه او قرار می‌گیرند. او با انتقاد از دولت قبلی و دولت پیش از آن بابت بی‌توجهی به آن مناطق، گفت: «‌من چنین اشتباهی نخواهم کرد.»

پرزیدنت ترامپ در سخنرانی خود بارها از چین نام برد و ضمن انتقاد از عملکرد پکن در حوزه تجارت و همچنین همه‌گیری کرونا، تاکید کرد که آمریکا نقشی کلیدی در جهان دارد و حاضر است با همه کشورها، حتی با چین، همکاری کند.

وی با اشاره به تصویب طرح جدید کمک مالی به کسب‌وکارهای کوچک برای پرداخت حقوق کارکنان در دوران تعطیلی ناشی از کرونا، از اعضای دموکرات کنگره بابت همراهی با همتایان جمهوریخواه خود در این زمینه تشکر کرد.

رئیس جمهوری آمریکا با تاکید بر این که «ما گام اول را برای بازگشت محکم برداشتیم» گفت: «ما قوی‌ترین اقتصاد را در جهان داشته و داریم، و از این به بعد اقتصاد ما قوی‌تر هم خواهد شد. پرزیدنت ترامپ افزود، این تازه اول کار است.»

وزارت کار آمریکا پیشتر در روز جمعه ۱۶ خرداد در گزارشی اعلام کرد نرخ بیکاری در ایالات متحده در ماه گذشته میلادی به طور غیرمنتظره‌ای کاهش داشته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت کار، نرخ بیکاری در آمریکا در ماه مه به ۱۳.۳ درصد کاهش یافت. این رقم در ماه آوریل ۱۴.۷ درصد بود.

به رغم تبعات منفی شیوع ویروس جدید کرونا بر اقتصاد کشور، شمار مشاغل جدید در حوزه غیرکشاورزی در ماه گذشته نیز ۲.۵۰۹ میلیون افزایش داشت.

کارشناسان اقتصادی پیشتر به رویترز گفته بودند به دلیل محدودیت‌های ناشی از شیوع کووید۱۹ انتظار دارند نرخ بیکاری در ماه مه به ۱۹.۸ درصد برسد.