بخش انگلیسی صدای آمریکا در گزارشی به وضعیت افغانستانیهای پناهجو در ترکیه و در نزدیکی مرز ایران پرداخته است.
در این گزارش به وضعیت گروهی از پسران نوجوان افغانستانی در ترکیه اشاره شده است. آنها زیر پلی کوچک در ۱۰۰ کیلومتری مرز ترکیه با ایران نشستهاند و منتظر قاچاقچیانی هستند که قرار است به خروج آنها از این وضعیت کمک کنند.
ترکیه در حال حاضر دارای ۲۵ مرکز اخراج است و قصد دارد هشت مرکز دیگر را نیز ایجاد کند. بیشتر مراکز موجود از مهاجران افغانستانی پر شدهاند.
روزنامهنگاران این فرصت را پیدا کردند تا از یکی از مراکز اخراج در استان وان دیدن کنند. مقامات این مرکز به رغم تلاش برای کاهش شمار پناهندگان در ترکیه، سعی کردند بر رفتار انسانی که با این افراد میشود تأکید کنند.
جوما اومورجو، مدیر کل دفتر پناهندگان استان وان، میگوید که آنها در حال حاضر پناهجویان را به دلایل بشردوستانه و لجستیکی به افغانستان بازنمیگردانند.
او همچنین با صراحت گفت این افراد را به ایران بازنمیگردانند.
اما پسران جوانی که زیر پل منتظر هستند میگویند در صورت گرفتار شدن، ممکن است در مراکز اخراج نگهداری شوند و یا بدون توجه به هرگونه سیاست رسمی، به ایران فرستاده شوند.
بسیاری از مردم ترکیه از هجوم مهاجران افغانستانی خشمگین شدهاند و میگویند این موضوع از نظر اقتصادی و اجتماعی به کشورشان آسیب میزند.
پروسه تبدیل شدن به یک پناهنده قانونی در ترکیه شامل درخواست پناهندگی از طریق مقامات دولتی است.
در بیشتر کشورها، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد به این درخواستها رسیدگی میکند اما ترکیه در سال ۲۰۱۸ مسئولیت این کار را از این سازمان سلب کرد.
ترکیه در حال حاضر میزبان بیش از ۴ میلیون پناهجو از جمله ۳.۶ میلیون پناهنده سوری است.
همچنین ببینید: ترکیه در فکر تحکیم مرزها برای جلوگیری از ورود پناهجویان افغان از ایران