ترکیه از آغاز گفت‌وگوها با مصر برای ازسرگیری روابط دوجانبه خبر داد

رجب طیب اردوغان،‌ رئیس جمهوری ترکیه، و عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر (آرشیو)

رجب طیب اردوغان،‌ رئیس جمهوری ترکیه، و عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر (آرشیو)

به گزارش بخش انگلیسی صدای آمریکا، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، روز جمعه ٢٢ اسفند از گفت‌وگوهای سطح بالای اطلاعاتی و دیپلماتیک با مصر خبر داد. این نخستین مذاکرات دوجانبه آنکارا و قاهره از زمان برکناری محمد مرسی، رئیس جمهوری پیشین مصر در ژوئیه ٢٠١٣ است.

حسین باغجی، از انستیتوی روابط خارجی ترکیه، این اقدام آنکارا را تلاشی برای مقابله با انزوای فزاینده دانسته و می‌افزاید: «ترکیه نمی‌تواند به این شکل ادامه دهد. [خصومت] با اسرائیل، مصر، عربستان سعودی، و امارات متحده عربی؛ این دیگر زیاده از حد شده است.»

قاهره سال گذشته با امضای قراردادی با آتن جهت کاوش منابع انرژی در آب‌های مورد اختلاف یونان و ترکیه در دریای مدیترانه فشار بر آنکارا را افزایش داد. سینان اولگن، تحلیلگر مسائل منطقه، سخنان آشتی‌جویانه ترکیه نسبت به مصر را برای دستیابی به موفقیتی دیپلماتیک کافی نمی‌داند.

سینان می‌افزاید: «نهایتا، اینکه آیا این چرخش جدید موثر است و نتایجی به بار می‌آورد، بستگی به اعمال ترکیه دارد.»

به نظر جم گوردنیز، تحلیلگر مسائل منطقه، حمایت آنکارا از اخوان‌المسلمین مصر همچنان یکی از مسائل مورد اختلاف دو کشور است.

رجب طیب اردوغان یک متحد نزدیک محمد مرسی بود و علنا بر سرکوب هواداران اخوان‌المسلمین توسط دولت سیسی اشک ریخت.

در حالی که مصر و ترکیه از طرف‌های مخالف در جنگ داخلی لیبی حمایت می‌کنند و بر سر افزایش نفوذ خود در سودان رقابت دارند، تحلیلگران معتقدند نزدیکی این دو کشور می‌تواند سبب کاهش تنش‌ها در منطقه شود. اما، دشمنی و بی‌اعتمادی سال‌های اخیر، گفت‌وگوهای دیپلماتیک پیش رو را بسیار دشوار کرده است.