در پی مطرح شدن طرح «صیانت از کاربران فضای مجازی» و افزایش آگهیهای فروش تجهیزات اینترنت ماهوارهای در ایران، خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، با بیان این که استفاده از این خدمات در ایران ممکن نیست، آن را «کلاهبرداری» خوانده است.
معاون فنی پلیس فتا با بیان این که آگهی عرضه «مودم و تجهیزات اینترنت ماهوارهای» در کنار اظهارات دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره اینترنت ماهوارهای مطرح میشود، گفت شایعه کردهاند که اکنون استفاده از اینترنت ماهوارهای در ایران ممکن است، اما هنوز این امکان وجود ندارد.
این در حالی است که رییس مرکز ملی فضای مجازی در ایران به تازگی گفته بود اینترنت ماهوارهای زودتر از شهریور در آسمان ایران ظاهر میشود و با تهیه یک مودم قابل بهرهبرداری است.
رضا معینی، مسئول دفتر ایران و افغانستان سازمان گزارشگران بدون مرز، به صدای آمریکا گفته است که طرح صیانت از کاربران فضای مجازی به دنبال مستحکم کردن مسدودسازی اینترنت در ایران است.
همچنین ببینید: رضا معینی، گزارشگران بدون مرز: طرح صیانت، مسدود سازی اینترنت را مستحکم میکندبر اساس گزارشها، علاوه بر مخالفت گسترده با طرح «صیانت از کاربران فضای مجازی»، اقبال مردم ایران نسبت به راههای دور زدن محدودیتها، از جمله امکانسنجی بهرهمندی از اینترنت ماهوارهای، بیشتر شده است.
کارشناسان رسانهای میگویند تصمیم مجلس اگر با افکار عمومی سازگار نباشد، چندان اجرایی نخواهد شد.
این طرح همزمان با انعکاس گسترده اعتراضات سراسری اخیر نسبت به بیآبی در استان خوزستان و همچنین اعتراضات حمایتی در برخی استانها در فضای مجازی با وجود اختلال شدید اینترنت، دوباره در مجلس شورای اسلامی مطرح شد و در حال بررسی است.
همزمان، وزارت خارجه ایالات متحده در بیانیهای درباره اعتراضات اخیر، بر حق آزادی بیان مردم ایران و دسترسی آزادانه آنها به اطلاعات تأکید کرد.
پیشتر، ایلان ماسک، میلیاردر کارآفرین آمریکایی، در پاسخ به یک کاربر ایرانی در توییتر، درباره احتمال استفاده از اینترنت آزاد ماهوارهای استارلینک در صورت قطع ارتباط اینترنتی ایران با دنیا، وعده داد که به بهترین شکل ممکن از مردم حمایت خواهد کرد.
در پی گام برداشتن مجلس شورای اسلامی برای محدودسازی اینترنت در ایران، گزارشهایی منتشر شد که جستجوهای اینترنتی برای یافتن راههای مهاجرت از ایران نیز بیشتر شده است.