شهرهای جهان شامگاه شنبه ۷ فروردین به منظور گرامیداشت «ساعت زمین» چراغهای خود را خاموش میکنند. رویداد امسال بر رابطه میان تخریب طبیعت و افزایش شیوع بیماریهایی مانند کووید-۱۹ تأکید دارد.
پیشتر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، با انتشار توییتی از همه مردم جهان خواسته بود برای بزرگداشت «ساعت زمین» در ساعت ۸:۳۰ شب به وقت محلی خودشان همه چراغها را برای مدت یک ساعت خاموش کنند.
همچنین حساب کاربری رسمی سازمان ملل متحد این روز را به منزله «یادآوری خوبی» دانست که نشان میدهد انجام «اقدامات کوچک آب و هوایی میتواند تفاوت بزرگی را رقم بزند.»
صفحه رسمی سازمان ملل متحد در ایران در توییتر نیز همزمان با آغاز «ساعت زمین» در ایران، آن را «فرصتی مناسب برای تغییر روابطمان با طبیعت» دانست.
خبر آنلاین با انتشار ویدیویی کوتاه از خاموش شدن یک ساعته چراغهای برج آزادی (شهیاد) تهران همزمان با ساعت زمین خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، همزمان با آغاز این رویداد در ساعت ۸:۳۰ شب به وقت محلی، چشمانداز کلانشهرهای آسیا، از سنگاپور تا هنگ کنگ، تاریک شد.
بسیاری از بناهای مهم جهان، از جمله خانه اپرای سیدنی، نیز در بزرگداشت «ساعت زمین» چراغهایشان را خاموش کردند.
این رویداد سالانه خواستار انجام اقداماتی در زمینه تغییرات اقلیمی و محیط زیست است. امسال برگزارکنندگان این رویداد گفتهاند که میخواهند ارتباط میان تخریب طبیعت و افزایش شیوع بیماریهایی مانند کووید-۱۹ را که از طریق جانوران به انسانها منتقل میشود، نشان دهند.
کارشناسان بر این باورند که فعالیتهای بشر، از جمله جنگلزدایی گسترده، تخریب زیستگاههای جانوران، و دگرگونیهای آب و هوایی باعث افزایش شیوع این بیماریها شده است. آنها هشدار میدهند که چنانچه اقدامی در این باره نشود، ممکن است موارد همهگیری بیشتری رخ دهد.