رویترز به نقل از سه منبع شبهنظامی و دو منبع امنیتی در عراق گزارش داده که هفته گذشته یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران از شبهنظامیان شیعه تحت حمایت جمهوری اسلامی خواست حملاتشان به مواضع ایالات متحده در بغداد را افزایش دهند.
بنا بر این گزارش، پس از بازدید هیئتی ایرانی به سرپرستی حسین طائب، مسئول اطلاعات سپاه پاسداران، در ۲۷ ژوئن، نیروهای آمریکا در عراق و سوریه بارها مورد حمله شبهنظامیان قرار گرفتهاند.
سه منبع شبهنظامی درباره این جلسه گفتهاند که هیئت ایرانی با تشویق نیروهای شبهنظامی به حملات تلافیجویانه به مواضع آمریکا در سوریه، در عین حال به عراقیها توصیه کرده برای جلوگیری از مقابله بزرگ، زیادهروی نکنند.
تشویق شبهنظامیان عراقی تحت حمایت جمهوری اسلامی به حمله به مواضع آمریکا از سوی مقامات ایران در حالی رخ میدهد که مذاکرات برای بازگشت به توافق هستهای در وین در جریان است.
به گزارش رویترز، یک مقام ارشد در منطقه گفت که حسین طائب در طول این سفر با چند رهبر شبهنظامی عراقی ملاقات کرده تا پیام رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر ادامه فشار بر نیروهای آمریکایی تا زمان ترک منطقه را به آنها برساند.
بنا بر این گزارش، دو منبع امنیتی عراقی گفتند که ایران در نشست پنجم ژوئیه، نقشههای هوایی از مواضع آمریکا در شرق سوریه را به شبهنظامیان تحت حمایت خود در عراق داده است.
پنتاگون از این حملات، از جمله حمله موشکی هفتم ژوئیه به عینالاسد که طی آن دو نیروی آمریکایی زخمی شدند، ابراز نگرانی شدید کرده است.
حسین طائب، از مقامات ارشد سپاه پاسداران، یک روحانی نزدیک به آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، است.
رویترز به نقل از یک مقام دولت عراق نوشت که به نظر میرسد ایران در پی استفاده از نیروهای متحد خود در عراق برای وارد کردن فشار بر آمریکا برای بازگشت به توافق هستهای و لغو تحریمهای شدید ایالات متحده است.
کاظم الفرتوسی، سخنگوی کتائب سیدالشهدا که یکی از گروههای شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است، به رویترز گفت که تشدید حملات نظامی علیه نیروهای آمریکایی تا زمان ترک همه نیروهای رزمی آمریکا ادامه خواهد یافت.
سعد السعدی، یک مقام ارشد دفتر سیاسی گروه عصائب اهل حق، دیگر گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی، نیز گفت که اگر آمریکا به حمله به شبهنظامیان ادامه دهد، ممکن است با حملات موثرتری علیه نیروهایش در عراق و سوریه روبهرو شود.
مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا برای بازگشت به توافق هستهای که از اوایل آوریل در وین آغاز شد، در بیستم ژوئن به تعویق افتاد و به گفته برخی مقامات غربی و ایرانی، این مذاکرات هنوز با نتیجهگیری فاصله زیادی دارد، چرا که اختلافنظرهایی درباره لغو تحریمهای ایالت متحده و پایبندی ایران به تعهدات هستهای وجود دارد.