به گزارش جامعه جهانی بهائی موج جدید حمایت از بهائیان ایران توسط اعضای پارلمان اروپا و همچنین تعداد زیادی از نمایندگان مجلس و چهرههای برجسته در آلمان، لوکزامبورگ، نروژ، سوئد، انگلستان، فنلاند و ایرلند آغاز شده است؛ موجی که تشدید آزار و اذیت بهائیان توسط حکومت جمهوری اسلامی را محکوم میکند.
جامعه جهانی بهائی روز چهارشنبه ۸ مرداد اعلام کرد که، برخی از چهرههای برجسته در اروپا از جمله ژان آسلبورن، وزیر امور خارجه لوکزامبورگ، هیدی هاوتالا، نایب رئیس پارلمان اروپا، و کورنلیا ارنست، رئیس هیئت روابط پارلمان اروپا با ایران، با انتشار بیانیههایی خواستار پایان دادن به آزار و اذیت بهائیان در ایران شدهاند.
به گزارش جامعه جهانی بهائی، وزیر أمور خارجه لوکزامبورگ در نامهای به محمد جواد ظریف، همتای خود در ایران، تشدید آزار و اذیت بهائیان را محکوم کرده است. او در این نامه شروع مجدد دادرسی و محاکمه اعضای جامعه بهائی در هفتههای اخیر و زندانی شدن برخی از اعضای این جامعه در شرایط شیوع و گسترش ویروس کرونا و بیماری کووید-۱۹ را نگرانکننده، دانسته است.
بنا بر این گزارش، خانم هیدی هاوتالا، نایب رئیس پارلمان اروپا، نیز به همراه سایر اعضای این پارلمان، با امضای بیانیهای مشترک از مقامات ایرانی خواستهاند تا «اتهامات بی پایه و اساس علیه بهائیان را متوقف کرده، آنها را تبرئه نموده و اجازه دهند تا بهائیان آزادانه به امور دینی خود بپردازند.»
به گزارش جامعه جهانی بهائی، از ابتدای سال جاری میلادی علیرغم تداوم بحران بهداشتی، مقامات حکومتی ایران پیگرد قضایی بهائیان را که به دلیل اعتقادات مذهبی آنان است تشدید کردهاند و بیش از ۱٠٠ شهروند بهائی را در استانهای بوشهر، فارس، اصفهان، کرمان، خراسان جنوبی، تهران، و یزد هدف قرار دادهاند. علاوه بر این، با وجود درخواستهای بین المللی برای آزادی زندانیان وجدان به دلیل همهگیری ویروس کرونا، هنوز تعدادی از بهائیان در حبس به سر میبرند.
بنا بر این گزارش، رئیس هیئت روابط پارلمان اروپا نیز با انتشار بیانیهای در حمایت از بهائیان ایران اعلام کرده است که ارعاب و سرکوب اقلیتهای دینی، به خصوص جامعه بهائی، در ایران باید متوقف شود.
در ایرلند نیز بیش از ۷۰ سیاستمدار و کارشناس بهداشت در بیانیهای از مقامات دولت ایران خواستهاند که به آزار و اذیت شهروندان بهایی پایان دهند و حقوق پایه این شهروندان را تامین کنند. از سوی دیگر دولت هلند وضعیت جامه بهائی در ایران را برای ماه سپتامبر در دستور کار کمیته امور خارجه قرار داده و نمایندگان پارلمان انگلستان و اروپا نیز خواستار پایان دادن به آزار و اذیت بهائیان در ایران شدهاند.
به گزارش جامعه جهانی بهائی، راشل بیانی، نماینده جامعه بینالمللی بهائی در اتحادیه اروپا در بروکسل، نیز اعلام کرده است که «حکومت ایران بارها وبارها به شکلهای مختلف در گوشه و کنار [ایران] تلاش کرده تا جامعه بهائی را به عنوان یک موجود زنده نابود کند، اما این سیاستها و اقدامات تبعیضآمیز از انظار پنهان نمیماند و در سراسر جهان محکوم میشود.»
اواخر خرداد ماه سال جاری، فرهاد ثابتان، سخنگوی جامعه جهانی بهائی، با اشاره به برخورد جمهوری اسلامی با دستکم ۷۱ شهروند بهایی به صدای آمریکا گفته بود سیاست جمهوری اسلامی در قبال بهائیان همواره این بوده که آنها را از بین ببرد و حالا به طور علنی آن را اعلام هم میکند.
همچنین ببینید: گزارش سالانه آزادی مذهبی در جهان| فرهاد ثابتان: جمهوری اسلامی میخواهد بهائیان را «ریشه کن» کندسم براونبک، سفیر ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بینالمللی، نیز اواخر اردیبهشت در یک نشست خبری ویژه در واشنگتن گفت: «بهائیان در ایران، و متاسفانه در برخی کشورهای دیگر جهان، تحت آزار و اذیتهای شدیدی قرار دارند.»
کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بینالمللی نیز اوایل اردیبهشت ماه در گزارش سالانه خود بار دیگر نسبت به وضعیت آزادیهای دینی و مذهبی در ایران ابراز نگرانی کرد. در بخشی از این گزارش آمده است که جمهوری اسلامی بیش از پیش اقلیتهای مسلمان، به ویژه اهل سنت و دراویش، و همچنین پیروان ادیان و مذاهب دیگر، از جمله بهاییان و مسیحیان، را هدف قرار داده است.