براساس اعلام وکلای سه متهم اعتراضات آبان ماه که به اعدام محکوم شدهاند، با قبول درخواست اعاده دادرسی، اجرای حکم امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی، و محمد رجبی متوقف شده است.
بابک پاکنیا، وکیل امیرحسین مرادی، یکی از معترضان آبان ماه، روز یکشنبه ۲۹ تیرماه در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که «درخواست اعاده دادرسی از سوی دیوان عالی کشور پذیرفته شده است.»
پیشتر این وکیل دادگستری اعلام کرده بود که درخواست اولیه مبنی بر اعمال ماده ۴۷۷ ارائه شده است.
درخواست اعاده دادرسی از سوی دیوان عالی کشور پذیرفته شد#امیرحسین_مرادی #سعید_تمجیدی #محمد_رجبی
— Dr.Babak paknia (@DrPaknia) July 19, 2020
همچنین رسانههای داخل ایران نیز به نقل از چهار وکیل پرونده که نامشان عنوان نشده است، گزارش دادند که «پرونده جهت بررسی مجدد به یکی از شعب دیوان عالی ارجاع شده» و در حال حاضر اجرای حکم اعدام موکلین آنها تا زمان تعیین تکلیف نهایی قضایی در این پرونده، «متوقف» شده است.
امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی، و محمد رجبی سه جوان معترض آبان ماه، پیشتر به اعدام محکوم شده بودند و دیوان عالی رای آنها را تایید کرده بود. این در حالی بود که یکی از وکلای این متهمان گفته بود که تازه بعد از تائید حکم اجازه دادند پرونده را مطالعه کنند.
تایید حکم اعدام این سه جوان واکنش های بسیار شدیدی را در شبکه های اجتماعی به همراه داشت به طوری که مردم هشتگ اعدام نکنید را جهانی کردند و ساعاتی بعد از اعتراض چند میلیونی در فضای مجازی نسبت به اعدام سه جوان معترض در آبانماه، برخی خبرگزاریهای جمهوری اسلامی ایران خبرهای ضد و نقیضی درباره توقف اجرای حکم آنها منتشر کردند.
همچنین ببینید: بازتاب جهانی اعتراض به حکم اعدام سه معترض آبانماه در توئیتر؛ ثبت بیش از چهار میلیون توئیتاین اعتراضات بازتاب جهانی گسترده ای داشت و در این رابطه دونالد ترامپ، رئيس جمهوری ایالات متحده، هم روز چهارشنبه در توئیتی فارسی به صدور حکم اعدام برای سه جوان معترض در ایران واکنش نشان داد و گفت: «سه نفر در ایران برای شرکت کردن در تظاهرات محکوم به مرگ شده اند. اعدام آنها در هر لحظه قابل انتظار است. اعدام این سه نفر پیامی اسفناک به دنیا می فرستد و نباید انجام شود. #اعدام_نکنید»
همچنین ببینید: واکنش پرزیدنت ترامپ به حکم اعدام سه معترض جوان در ایران: اعدام این سه نفر پیامی اسفناک به دنیا می فرستدآبانماه گذشته مردم در شهرهای مختلف ایران در اعتراض به گران شدن ناگهانی بنزین به خیابان آمدند. به نوشته خبرگزاری رویترز، با دستور خامنهای حدود ۱۵۰۰ نفر از معترضان کشته شدند. حکومت ایران عوامل سرکوب را مجازات نکرد و به جای آن معترضان را بازداشت و محکوم کرد.