بهنام طالبلو میگوید ایران سعی دارد هرگونه شایعه یا شائبه خرابکاری در تاسیسات نظامی و هستهای را کم اهمیت جلوه دهد.
بهنام طالبلو پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها در گفتگو با صدای آمریکا در واکنش به آتشسوزی مشکوک تاسیسات هستهای نطنز گفت: توضیحات متعددی برای جدیدترین آتش سوزی در ایران وجود دارد. در حالی که اصل «تیغ اوکام» حکم میکند سادهترین توضیح اغلب درستترین است – و در این مورد به معنای بروز یک حادثه یا یک نقص است – اما دلایلی هم برای بدبینی وجود دارد.
او توضیح داد: در حالی که ایران سعی دارد هرگونه شایعه یا شائبه خرابکاری در آنچه که عموما تاسیسات تولید سانتریفیوژ نزدیک نطنز (که دو سایت غنیسازی اورانیوم در آن واقع است) گزارش میشود را کماهمیت جلوه دهد، تصمیم به مطرح کردن دوباره یک تهدید در رسانه دولتی علیه اسرائیل و آمریکا، که آنها از «خط قرمز» عبور کردهاند، مترادف است با اذعان جمهوری اسلامی به خرابکاری. در حالی که تهدید مورد اشاره رسانه دولتی ایران (ایرنا) مبهم است، در عین حال هم به ما می گوید رژیم معتقد است که صحبتهای قبلیاش درباره آتش سوزی، در داخل ایران مردود است. مقامهای ایرانی دلیل خوبی برای کماهمیت نشان دادن اقدامات خرابکارانه خارجی در خاک خودشان دارند، چون آنها را بیکفایت جلوه خواهد داد.
آقای طالبو با اشاره به این که اخیرا چندین مورد وقوع آتش سوزی و انفجار در کشور گزارش شده است؛ از جمله در یک مجتمع تولید موشک در خجیر گفت: کسی نمیتواند دست داشتن یک کازار به رهبری خارجی برای فلج کردن زیرساختهای موشکی، نظامی و هستهای ایران را رد کند. به طریق مشابه، کسی هم نمیتواند دورنمای تروریسم داخلی را، آنچنان که بی بی سی درباره گروه (یوزپلنگان وطن) گزارش داده است – و موجودیت آن هنوز جای سئوال دارد – رد کند. این که ایران چطور به این پاسخ خواهد داد، چه در داخل و چه در خارج، بخش بزرگی از منشا حمله را مشخص خواهد کرد.
همچنین ببینید: تحلیلگر آمریکایی: آتشسوزی تاسیسات هستهای نطنز «خیلی خیلی مشکوک» استدادههای گردآوری شده توسط ماهواره اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده حکایت از آن دارد که آتشسوزی حدود ساعت ۲ بامداد به وقت محلی در گوشه شمالغربی مجموعه نطنز رخ داده است. نور شعلههای ناشی از این آتشسوزی به قدری زیاد بود که این ماهواره توانست از فضا آن را تشخیص دهد.